INFO CĂLĂTORI

 

Informatii din circulaţie

Informaţiile din circulaţie sunt variabile, valabile doar pentru data şi ora solicitării lor. 

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

HARTA REŢELEI CFR

 

Direcția Comunicare și Relații Externe  Tel: 021.319.24.70 Fax: 021.319.24.71 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122231

Nr.17/2/328/17.11.2017

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Lucrări la infrastructura feroviară pe raza regionalelor Cluj și Galați

pentru creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță

 

 

București, 17 noiembrie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că până la sfârșitul lunii noiembrie sunt în derulare lucrări de reparații la infrastructura feroviară, pe intervalele de stații Sărățel - Măgheruș Șieu, Piatra Craiului - Bulz, Bratca - Șuncuiuș - Vadu Crișului - Aleșd (Regionala CF Cluj) și Comănești - Asău (Regionala CF Galați), lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de trafic, prin creșterea vitezei și a gradului de siguranță.

 

Pe raza Regionalei CF Clujsunt în execuție, până în ziua de 29 noiembrie, lucrări de ciuruire a prismei de balast și buraj mecanizat pentru ridicarea restricțiilor de viteză între stațiile Sărățel - Măgheruș Șieu, iar pe intervalele Piatra Craiului - Bulz, Bratca - Șuncuiuș - Vadu Crișului - Aleșd sunt în desfășurare lucrări de înlocuire și sudură șină. În perioada de execuție a lucrărilor, graficul următoarelor trenuri se va modifica astfel:

-          trenul 18251 va circula în locul trenului 14013 pe relația Bistrița - Sărățel - Miceștii de Câmpie;

-          trenul 18250 va circula în locul trenului 14016 pe relația Luduș - Bistrița Nord;

-          trenul 18482 va circula în locul trenului 15034 pe relația Oradea - Cluj Napoca, cu plecare din stația Oradea la ora 12.57 și sosire la Cluj               la ora 16.00;

-         trenul 18483 va circula în locul trenului 15033 pe relația Cluj Napoca - Oradea, cu plecare din stația Cluj la ora 05.52 și sosire la Oradea,             la ora 12.02.

Pe raza Regionalei CF Galați, intervalul de stații Comănești - Asău va fi închis, până pe 24 noiembrie 2017, pentru lucrări de reparații la infrastructura podurilor de la km 76+534, km 76+934, km 77+563 și km 77+748, în vederea ridicării restricțiilor de viteză.

-          pentru menținerea continuității traficului feroviar, în timpul desfășurării acestor lucrări, între cele două stații se asigură, până în ziua de 24 noiembrie, transbordare cu mijloace auto.

Menționăm faptul că programul de reparații derulat de CFR SA, pe raza regionalelor CF Cluj și Galați, nu afectează continuitatea graficului de circulație al trenurilor, lucrările fiind executate prin asigurarea condiţiilor optime de trafic în zonele unde activează șantierele feroviare.

 

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt de asemenea rugați să solicite informaţii suplimentare atât la numărul de telefon 021/9521pentru trenurile puse în circulație de CFR Călători, dar și la casele de bilete ale operatorului privat de transport feroviar de călători, în cazul în care optează pentru călătoria cu un tren privat.

...................................................................................................................................................................................................................................................

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

sigla micaCompania Națională de Căi Ferate CFR SA

Direcția Comunicare și Relații Externe

Purtător de cuvânt/Șef Serviciu Comunicare

Oana BRÂNZAN

Tel. Mobil: 0740121759

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/229/03.08.2017

 

 

Către: Ziarul Naţional

 

 

Stimată conducere,

 

 

În ediţia online din 02 august 2017 a publicaţiei National.ro, în articolul Cum vrea CFR-istul Marius Chiper să ascundă urma bonusului de 117.000 de euroredactorul  Andrei Coman continuă seria scenariilor false și a acuzațiilor mincinoase în legătură cu presupuse încasări salariale ale directorului general al CFR SA, în contextul în care oficialii companiei au dezmințit public aceste informații eronate, încă din data de 26 iulie 2017.

 

Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă solicităm publicarea următorului drept la replică.

 

 

DREPT LA REPLICĂ

 

Deși reprezentanții CFR SA au dezmințit public acuzațiile mincinoase ale ziarului National.ro, încă de la primul articol referitor la falsele încasări salariale ale actualului director general al CFR SA, conducerea acestei publicații continuă dezinformararea și intoxicarea opiniei publice mistificând datele financiare oficiale din raportul de activitate al companiei, încercând astfel să acopere politica dilentantă a publicației și slaba pregătire economică a celor doi jurnaliști.

 

Faptul că în articol Cum vrea CFR-istul Marius Chiper să ascundă urma bonusului de 117.000 de eurosunt republicate aceleași informaţii false pe care le regăsim și în articolul Primă nesimțită pentru realizări mincinoase”, evidențiază nu doar existența unor lacune economice de care dau dovadă jurnaliștii în înțelegerea și interpretarea unui document financiar verificat de instituțiile superioare ale Statului, dar și abordarea unui stil jurnalistic tendențios în detrimentul eticii profesionale, în contextul în care conducerea companiei a reacționat public și a dezmințit acuzațiile referitoare la încasarea sumelor vehiculate de National.ro.

 

Întrucât politica redacțională a publicației Național.ro dă dovadă de grave abateri de la etica profesională a jurnaliştilorși continuă să dezinformeze opinia publică, CFR SA își menține decizia de a acţiona în judecată semnatarii articolelor și conducerea publicației Național.ro, solicitând daune morale pentru prejudiciul creat prin publicarea de informații false în spațiul public.

..............................................................................................................................................................................................................................................

cid:image006.jpg@01D209E1.75DC2920Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Purtător de cuvânt CFR SA

Oana BRÂNZAN

 

 

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/220/26.07.2017

 

 

Către: Publicația online ziuanews.ro

 

 

Stimată conducere,

 

 

În ediţia online din 26 iulie 2017 a publicaţiei ziuanews.ro, în articolul Jaf incredibil la CFR SA: Directorul Marius Chiper și-tras un bonus financiar de 136.000 euro” au fost publicate informații false cu privire la încasările salariale ale directorul general al CFR SA.

 

 

 

Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă solicităm publicarea următorului drept la replică.

 

 

 

DREPT LA REPLICĂ

 

 

Articolul Jaf incredibil la CFR SA: Directorul Marius Chiper și-tras un bonus financiar de 136.000 euro” conţine informaţii false, care nu se regăsesc în Raportul de activitate al CFR SA pe anul 2016, document oficial fundamentat pe date financiare și rezultate corect raportate și verificate de instituțiile financiare superioare ale Statului, raport oficial care este și publicat pe site-ul companiei.

 

Directorul general interimar al CFR SA, domnul Marius Chiper, care a preluat conducerea companiei în data de 08.12.2015 nu avea posibilitatea legală și nici nu a încasat sumele cuprinse în raportul pentru anul 2016, acestea referindu-se la activitățile derulate în anul 2015. De asemenea, conform prevederilor legale în vigoare, membrul din Consiliul de Administratie care deține și funcția de director general nu încasează venituri în calitate sa de membru în CA, așa cum în mod eronat și tendențios este precizat în articol.

 

Modul de calcul al indemnizației directorului general al companiei, precum și sumele reale încasate pentru poziția de Director General interimar sunt documente publice care se regăsesc atât pe site-ul companiei, cât și în declarațiile de avere completate și publicate pentru anii 2015 și 2016, iar dacă acestea ar fi fost consultate ar fi permis autorului articolului realizarea unei informari corecte si obiective asupra acestui subiect.

 

În realitate, sumele vehiculate în acest articol sunt total incorecte, neregăsindu-se în capitolul Cheltuieli cu personalul din Raportul de activitate pe anul 2016, document publicat pe site-ul companiei.

 

În consecință apreciem că autorul, în cazul de față ziuanews.ro, prin publicarea acestui articol fără măcar a solicita CFR SA minime clarificări sau informaţii privind datele financiare și rezultatele cuprinse în raportul de activitate, respectiv despre modul de realizare a indicatorilor de performanță stabiliti prin contractele de mandat, dezinformează în mod total neprofesionist și tendențios opinia publică şi aduce grave prejudicii de imagine atât directorului general, cât și companiei în sine.

 

În consecinţă, prin nepublicarea acestui Drept la Replică, compania își rezervă dreptul de a acţiona în judecată conducerea publicației ziuanews.ro, solicitând daune morale pentru prejudiciul creat prin publicarea de informații false în spațiul public.

..............................................................................................................................................................................................................................................

cid:image006.jpg@01D209E1.75DC2920Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Purtător de cuvânt CFR SA

 

Oana BRÂNZAN

 

 

Documentul de Referinţă al Rețelei CFR

 

Document de Referinţă al Reţelei (DRR) este elaborat de CFR pentru a descrie serviciile pe care CFR le oferă clienţilor care doresc să opereze trenuri pe infrastructura feroviară administrată de CFR. 

 

DRR 2018        DRR 2019