CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că în această dimineaţă la ora:3:55, între staţiile SALVA - HM COSBUC, două vagoane ale trenului accelerat 1643, care se deplasa pe relaţia Bucureşti - Sighet, au deraiat de câte un boghiu, iar rezervorul de motorină de la locomotivă a fost spart.
Inccidentul s-a produs din cauza precipitaţiilor abundente care au provocat căderi masive de stânci, buşteni şi pietriş peste linia de cale ferată.
Călătorii din Acc. 1643 au fost prelauţi de o altă garnitură şi duşi în staţia Sighet.
La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii ai Regionalei CF Cluj, Poliţiei TF, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi Pompierii şi Salvarea.
Pentru repunerea pe şină a celor două vagoane fost adusă macaraua de 125 tf şi vagonul de intervenţie cu vinciuri hidraulice din Depoul CF Cluj.
Călătorii trenului Acc. 1943 care se deplasa pe relaţia Timişoara – Sighet. au fost transbordaţi cu mijloace auto între Salva şi Coşbuc şi preluaţi de o altă garnitură până în staţia Sighet.
La ora 9.30 a fost repus pe şină primul vagon.
În acest moment traficul feroviar pe relaţia Salva – Hm. Coşbuc este închis. Apreciem că circulaţia trenurilor pe această distanţă va reintra în normal după ora 12.30.