Nr. 1/2/151/27.04.2008

Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” S.A. a semnat, vineri 22 aprilie 2009, contractul de prestări servicii pentru priectul de elaborare a planurilor de acţiune ale hărţilor strategice de zgomot, pentru căile ferate principale cu un trafic mai mare de 60.000 de treceri de trenuri/an. Acest proiect este inclus în Programul Operaţional Sectorial - Transport 2007-2013.

Contractul a fost atribuit consorţiului SC ENVIRO CONSULT SRL şi SC Institutul de Cercetări în Transporturi INCERTRANS SA, în urma desfăşurării unei licitaţii deschise, cu anunţ de participare publicat în SEAP. Câştigătorul licitaţiei va urmări elaborarea planurilor de acţiune ale hărţilor strategice de zgomot, pentru tronsoanele de cale ferată principale: Bucureşti Nord - Chitila, Saligny - Palas şi pentru staţiile de cale ferată: Ploieşti Sud, Arad şi Simeria Călători.

Valoarea contratului:

Comisia Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională - 368.733,31 lei (sprijin financiar nerambursabil)

Guvernului României - 149.733,10.

Comisia Europeană va contribui, în mod substanţial, la îndeplinirea principalelor obiective ale contractului menţionat prin dezvoltarea bazei de date ce va permite monitorizarea în timp real a impactului activităţii feroviare în domeniul zgomotului asupra mediului.

Durata prezentului contract este de 9 luni calendaristice, începând cu data semnării contractului.

Declaraţia Reţelei CFR

Dacă doriţi să vizualizaţi Documentul de referinţă al reţelei CFR, sau orice document publicat în legătură cu acesta, apăsaţi aici

Pentru descărcare, apăsaţi aici