CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

Nr. 1/2/503/21.12.2009

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA desfăşoară o activitate de interes public naţional - realizarea transportului feroviar pe calea ferată, un serviciu public esenţial pentru societate şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a înregistrat în primele 10 luni din 2009 o cifra de afaceri de 881.754.460 lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când cifra de afaceri a fost de 946.689.079 lei.
În primele zece luni ale anului 2009, CNCF CFR SA a asigurat coordonarea circulaţiei pentru un număr mediu zilnic de 1.770 trenuri de călători ale Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători, 450 trenuri de marfă ale Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă (include locomotive izolate, trenuri locale de marfă si trenuri directe de marfă) şi 580 trenuri de călători şi marfă pentru operatorii feroviari privaţi.
În această perioadă, CNCF CFR SA a înregistrat datorii în valoare totală de 2.511.301.270 lei, din care 1.093.744.158 lei la bugetul de stat şi 1.417.557.112 lei la societăţile distribuitoare de energie electrică. De asemenea, creanţele operatorilor către companie, în această perioadă, se ridică la 893.950.536 lei.
Principala sursă de venit a Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” S.A. o reprezintă Taxa de Utilizare a Infrastructurii Feroviare (TUI), cu o pondere de 96% din total venituri, veniturile bugetare având o pondere de 4%.