INFO CĂLĂTORI

 

CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

 

Informatii din circulaţie

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

 SERVICIUL COMUNICARE

Nr:1/2/164/29.05.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ‚

Adjudecare secţii de cale ferată neinteroperabile

 

Bucureşti, 29 mai 2013

 

Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA informează că, în urma licitaţiei publice, desfăşurată miercuri, 29.05.2013, la Bursa Română de Mărfuri, au fost adjudecate 2 secţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile, situate pe raza de activitate a sucursalelor teritoriale CREIR Cluj şi CREIR Braşov.

 

SC UNICOM TRANZIT SA a adjudecat secţia de circulaţie Baia Mare - Baia Mare Nord, iar SC FULGER TRANSPORT RAPID INTERURBAN DE CĂ‚LĂ‚TORI SRL a adjudecat secţia de circulaţie Sebeş Alba - Petreştii de Pădure. Durata de preluare a secţiilor adjudecate este de 30 de zile.

 

Operatorii economici, desemnaţi câştigători, sunt obligaţi să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani.

 

CNCF “CFR” SA are posibilitatea să ofere în regim de închiriere - prin licitaţii publice la Bursa Română de Mărfuri -, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici, conform prevederilor HG 643/2011.

 

Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activităţii, respectăm angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană.

 

 

Åžef serviciu,

Oana Brânzan