CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ÅžI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/142/23.04.2013

COMUNICAT DE PRESĂ‚

Bucureşti, 23 aprilie 2013

Companiei Nationale de Căi Ferate “CFR” SA a semnat Act Adiţional, cu valabilitate de 12 luni, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM).

Contractul Colectiv de Muncă promovea relaţii de muncă echitabile, un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, iar prin noile prevederi reprezentanţii administraţiei şi cei ai federaţiilor sindicale au pus accent pe stabilitatea socială.

Noutăţile stipulate în Actul Adiţional vizează alinierea primelor 7 clase de salarizare la salariul minim pe economie şi posibilitatea de a reanaliza, la sfârşitul acestui an, condiţiile de acordare a facilităţilor de călătorie şi a ajutorului material cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, funcţie de situaţia finaciară a companiei.

Actul Adiţional respectă în continuare angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi în Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană, referitoare la CNCF CFR SA.

Åžef birou,

Oana Brânzan