DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Transbordare cu mijloace auto între stațiile Petroșani - Pui

București, 9 aprilie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SAinformează că circulația feroviară pe secția CF Petroșani și Simeria rămâne în continuare închisă în zona stațiilor Baniţa - Merişor, unde sâmbătă  8 aprilie 2017, un tren de marfă format din 16 vagoane a deraiat, 14 vagoane din compunerea garniturii fiind răsturnate. O comisie mixtă Procuratură/AGIFER anchetează accidentul.

Din datele centralizate până la această oră rezultă ca infrastructura feroviară este distrusă pe ambele fire, pe o distanță de aproximativ 200 m. După finalizarea anchetei se vor retrage ultimele 2 vagoane, rămase pe șină, în stația Petroșani, iar personalul feroviar va consolida linia de cale ferată pentru a permite intrarea în zonă a utilajelor de intervenție. Pentru ridicarea vagoanelor răsturnate se va acționa cu 3 trenuri-macara ( 2 de 250 tone și una de 125 tone) și cu un tren cu vinciuri.

CFR SA asigură continuitate în traficul feroviar pe zona respectivă, prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto - microbuze și autobuze - între stațiile Petroșani și Pui (și retur), călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.

De asemeanea, pentru trenurile de lung parcurs (IR) care circulă spre Arad traficul este redirecționat pe relația Filiași - Orșova - Timișoara - Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroșani, cu transbordare auto Petroșani - Pui, călătorii fiind apoi preluați de alte trenuri care au traseu comun.

În cursul acestei zile se va asigura transbordare cu mijloace auto pentru călătorii din 5 trenuri (IR 1835, IR 1836, IR 1824, R 2023, R 2024), iar 2 trenuri IR vor circula pe rută deviată prin Orșova (IR 1821 și IR 1822).

..................................................................................................................................................................................................................................

stema_cfr_administrativ_2007

Şef Serviciu Comunicare Mass-Media/Purtător de cuvânt

Oana  Brânzan