DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/104/14.04.2017

CFR SA a redeschis circulaţia feroviară între stațiile Băniţa şi Merişor

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a redeschis circulaţia feroviară între stațiile Băniţa - Merişor la ora 11.25, pe firul I. Trenurile vor circula pe acest interval cu restricţie de viteză de 30 km/h.

Echipele feroviare au finalizat prima etapă a operaţiunilor de intervenţie între staţiile Băniţa şi Merişor prin ridicarea locomotivei şi a vagoanelor răsturnate, refacerea în totalitate a liniei de cale ferată, a liniei de contact şi a suprastructurii podului. În paralel cu reluarea traficului feroviar pe un fir, se vor desfăşura în continuare lucrările de reparaţii la linia de cale ferată şi la suprastructura podului şi pe firul II.

Primul tren înscris în circulaţie care va tranzita zona Băniţa - Merişor este IR 1836 care circulă pe relaţia Cluj Napoca – Bucureşti Nord, cu plecare din staţia Merişor la ora 12.45.

În toată această perioadă, peste 100 de feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii Timişoara, Craiova şi Braşov au lucrat în ture, 24h din 24h, pentru restabilirea traficului pe acest interval, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar pe Valea Jiului, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto între stațiile Petroșani - Pui.

Utilaje cu care s-a intervenit:

- 3 trenuri de intervenție cu macara de 250 tf şi 125 tf

- 3 drezine pantograph

- 2 utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă rutier/feroviar

- 2 utilaje de tip buldo-excavator

- utilaje de mică mecanizare

CFR SA mulţumeşte călătorilor pentru întelegere şi tuturor companiilor şi autorităţilor locale implicate în operaţiunile de intervenţie desfăşurate pentru restabilirea traficului feroviar în această zona:  SRCF Timişoara, Craiova şi Braşov, Centrul Zonal de Marfă Timişoara, SNTFC Timişoara, SC Electrificare CFR, SC Telecom CFR, SC Intens Prest SRL, Prefectura Hunedoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Poliţia Transporturi Feroviare Hunedoara, Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara.

Vă reamintim că circulația feroviară pe secția CF Petroșani și Simeria a fost închisă, sâmbătă 8 aprilie 2017, din cauza deraierii unui tren privat de marfă între stațiile Băniţa şi Merişor. Accidentul este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/AGIFER.

............................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu Comunicare Mass-Media/Purtător de cuvânt

Oana  Brânzan

Tel. mobil: 0740.121.759