DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/218/25.07.2017

Tronsonul feroviar Adjud – Pufești a intrat în reparații!

Bucureşti, 25 iulie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că între stațiile Pufești și Adjud se execută lucrări de reparații la infrastructura feroviară pe firul I, între km 238+500 și km 240+500, în vederea redeschiderii traficului feroviar.

În perioada de execuție a lucrărilor de reparații la terasamentul căii ferate, pe o lungime de 2,8 km și la cele două poduri, circulația trenurilor pe intervalul de stații Adjud - Pufești se desfășoară doar pe firul II și cu restricție de viteză de 30 km/h în zona șantierului.

Programul de lucrări este structurat în două etape de execuție, în prima fiind cuprinse lucrările pentru refacerea terasamentului, protejarea taluzului și reparații la suprastructură, iar a doua etapă va cuprinde lucrările de săpături în albia râului pentru sistematizarea scurgerii, realizarea unor racordurilor noi și montarea unor grinzi de beton în zona taluzului pentru a stopa procesul de eroziune.

Scopul acestor lucrări este reluarea traficului feroviar pe ambele firede circulaţieîntre Adjud și Pufești, creşterea vitezei şi a gradului de confort.

Valoarea contractului încheiat cu SC VIOTOP SRL este de 1,7 mil lei, finanțarea lucrărilor fiind asigurată din fonduri proprii CFR. Termenul de finalizare a lucrărilor este 18 august 2017, iar pentru nerespectarea graficului de execuție sau a termenelor prevăzute în contract se vor percepe penalități.

Menționăm că aceste lucrări sunt cuprinse în programul anual de reparații și consolidare a infrastructurii feroviare derulat din fonduri proprii ale CFR SA în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulație a trenurilor, prin creşterea vitezei şi a gradului de confort.

................................................................................................................................................................................................................................

PS: Poze pentru ilustrare pe pagina de FB a CFR Infrastructura

Şef Serviciu Comunicare Mass-Media

Tel. 0740.121.759