Direcția Comunicare și Relații Externe  Tel: 021.319.24.70 Fax: 021.319.24.71 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122231

Nr.17/2/276/29.09.2017

CFR SA a lansat licitaţia pentru modernizarea secțiunii Apața-Cața

Bucureşti, 29 septembrie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitaţia deschisă pentru modernizareasubsecțiunii Apața-Cața, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.867.944.000. RON fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat.

Modernizarea secțiunii Apaţa -Caţa contribuie la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilității sustenabile pe secțiunea Frontiera Ungară - Curtici - Arad - Simeria - Sighișoara - Brașov, prin:

-          creșterea vitezei de circulație la 160 km/h

-          reducerea duratei de transport

-          creșterea siguranței feroviare

-          facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă

-          introducerea sistemelor moderne de semnalizare şi de management al traficului

-          îmbunătăţirea gradului de confort oferit călătorilor în staţiile de cale ferată.

Proiectul de modernizare pe această secţiune cuprinde o gamă variată de lucrări feroviare:

-          infrastructură

-          suprastructură

-          lucrări de artă - poduri/podețe/viaducte/tuneluri

-          electrificare și energoalimentare

-          telecomunicații feroviare (inclusiv GSM-R)

-          semnalizare feroviară (centralizare electronică și ETCS nivel 2)

-          lucrări de construcții civile în stații

„Invităm companiile importante de profil să participe la această licitaţie, fiind convinşi de faptul că realizarea unui proiect de asemenea anvergură necesită o implicare serioasă pe termen lung şi o abordare profesionistă care la final va fi benefică pentru dezvoltarea transportului feroviar şi a economiei locale”, a declarat Marius CHIPER, director general al CFR SA.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă, cu nr. 179350/29.09.2017,şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (S.E.A.P.), la adresa www.e-licitatie.ro. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15.11.2017.

...................................................................................................................................................................................................................................................

Şef Serviciu Mass-Media

Tel. 0740.121.759

Contact CFR SA