Direcția Comunicare și Relații Externe  Tel: 021.319.24.70 Fax: 021.319.24.71 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122231

Nr.17/2/296/13.10.2017

Studii geotehnice în zona Podului Grădiștea

București, 13 octombrie 2017

Asocierea BAICONS IMPEX S.R.L-ACCIONA INGENIERIA S.A. a demarat lucrările pentru prelevarea probelor de pământ la adâncimi de 10 m - 30 m și măsurătorile pentru determinarea caracteristicilor geotehnice ale terenului de fundare din zona Podului de la Grădiștea.Acestea investigații au drept scop asigurarea unui grad ridicat de încredere asupra viabilității traseului, a soluțiilor tehnice și a structurilor definite în cadrul studiului de fezabilitate.

Studiul de fezabilitate realizat de Asocierea BAICONS IMPEX S.R.L.- ACCIONA INGENIERIA S.A. va prezenta varianta optimă de traseu şi planificarea activităților proiectului tehnic printr-o soluție de execuție pe 2 loturi:

Lotul I -  Redeschiderea circulaţiei feroviare pe podul peste râul Argeș, între Vidra și Grădiștea

Lotul II – Modernizarea liniei CF București Nord - Giurgiu Nord, până la Frontieră

În prima etapă se va elabora documentația tehnico-economică necesară lansării procedurii de proiectare și execuție a lucrărilor pentru redeschiderea circulației pe podul de cale ferată peste râul Arges (lotul I), iar în etapa a doua vor fi stabilite soluțiile tehnice pentru modernizarea liniei București Nord - Giurgiu Nord – Fontieră (lotul II).

Obiectivele generale ale proiectului:

◘ redeschiderea circulației pe podul de la Grădiștea

◘ modernizarea liniei CF Bucureşti Nord - Jilava - Giurgiu Nord - Frontieră

◘ îmbunătăţirea confortului și a siguranţei feroviare

◘ reducerea timpului de călătorie prin creşterea vitezei de circulaţie

◘ creşterea traficului de marfă de tranzit

◘ asigurarea legăturilor/conexiunilor feroviare aferente segmentelor Jilava - Bucureşti Progresu și Giurgiu Nord - Giurgiu Oraş.

..................................................................................................................................................................................................................................................

Purtător de cuvânt/Șef Serviciu Comunicare

Tel. Mobil: 0740121759

Int. CFR: 122312