Direcția Comunicare și Relații Externe  Tel: 021.319.24.70 Fax: 021.319.24.71 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122231

Nr.17/2/328/17.11.2017

Lucrări la infrastructura feroviară pe raza regionalelor Cluj și Galați

pentru creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță

București, 17 noiembrie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că până la sfârșitul lunii noiembrie sunt în derulare lucrări de reparații la infrastructura feroviară, pe intervalele de stații Sărățel - Măgheruș Șieu, Piatra Craiului - Bulz, Bratca - Șuncuiuș - Vadu Crișului - Aleșd (Regionala CF Cluj) și Comănești - Asău (Regionala CF Galați), lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de trafic, prin creșterea vitezei și a gradului de siguranță.

Pe raza Regionalei CF Clujsunt în execuție, până în ziua de 29 noiembrie, lucrări de ciuruire a prismei de balast și buraj mecanizat pentru ridicarea restricțiilor de viteză între stațiile Sărățel - Măgheruș Șieu, iar pe intervalele Piatra Craiului - Bulz, Bratca - Șuncuiuș - Vadu Crișului - Aleșd sunt în desfășurare lucrări de înlocuire și sudură șină. În perioada de execuție a lucrărilor, graficul următoarelor trenuri se va modifica astfel:

-          trenul 18251 va circula în locul trenului 14013 pe relația Bistrița - Sărățel - Miceștii de Câmpie;

-          trenul 18250 va circula în locul trenului 14016 pe relația Luduș - Bistrița Nord;

-          trenul 18482 va circula în locul trenului 15034 pe relația Oradea - Cluj Napoca, cu plecare din stația Oradea la ora 12.57 și sosire la Cluj               la ora 16.00;

-         trenul 18483 va circula în locul trenului 15033 pe relația Cluj Napoca - Oradea, cu plecare din stația Cluj la ora 05.52 și sosire la Oradea,              la ora 12.02.

Pe raza Regionalei CF Galați, intervalul de stații Comănești - Asău va fi închis, până pe 24 noiembrie 2017, pentru lucrări de reparații la infrastructura podurilor de la km 76+534, km 76+934, km 77+563 și km 77+748, în vederea ridicării restricțiilor de viteză.

-          pentru menținerea continuității traficului feroviar, în timpul desfășurării acestor lucrări, între cele două stații se asigură, până în ziua de 24 noiembrie, transbordare cu mijloace auto.

Menționăm faptul că programul de reparații derulat de CFR SA, pe raza regionalelor CF Cluj și Galați, nu afectează continuitatea graficului de circulație al trenurilor, lucrările fiind executate prin asigurarea condiţiilor optime de trafic în zonele unde activează șantierele feroviare.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt de asemenea rugați să solicite informaţii suplimentare atât la numărul de telefon 021/9521pentru trenurile puse în circulație de CFR Călători, dar și la casele de bilete ale operatorului privat de transport feroviar de călători, în cazul în care optează pentru călătoria cu un tren privat.

...................................................................................................................................................................................................................................................

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA

Direcția Comunicare și Relații Externe

Purtător de cuvânt/Șef Serviciu Comunicare