29DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Evacuare administrativă în Gara de Nord pentru recuperarea datoriilor

București, 29 decembrie 2017

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în Gara de Nord este în defășurare acțiunea de evacuare administrativă a spațiilor comerciale deținute de agentul economic SC AMI FOOD SRL, din cauza datoriilor înregistrate la plata chiriei,  în valoare de peste 2 milioane lei.

Agentul economic SC AMI FOOD SRL  desfășura activitate de vânzare produse alimentare și de tip fast-food în 3 spații comerciale, în suprafață totală de aproximativ 373 mp, în baza contractelor de închiriere, semnate în anul 2013. Anterior punerii în aplicare a măsurii de evacuare administrativă pentru recuperarea datoriilor, Regionala CF București a transmis somații de plată și a pus poprire pe conturile agentului economic. Întrucât executorul judecătoresc nu a identificat suma necesară acoperiri debitului s-a recurs la rezilierea contractelor de închiriere, conform clauzelor consimțite de comun acord de ambele părți, și la evacuarea administrativă.

Menționăm faptul că, pentru recuperarea datoriilor în valoare de peste 2 milioane de lei, CFR SA, prin Regionala CF București, va continua demersurile de executare silită a agentului economic și va solicita intrarea în insolvență a societății SC AMI FOOD SRL.

Acțiunea de evacuare administrativă se desfășoară în prezența reprezentanților Poliției TF, ITM  și ANAF, în spațiile comerciale deținute de SC AMI FOOD SRL, fără a afecta buna desfășurare a activității feroviare din Gara de Nord sau a activității comerciale desfășurate de ceilalți agenți economici.

..................................................................................................................................................................................................................................

sigla micaCompania Națională de Căi Ferate CFR SA

Direcția Comunicare și Relații Externe