INFO CĂLĂTORI

 

CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

 

Informatii din circulaţie

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

 

 

 

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media.................................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

 

Nr: 17/2/219/26.07.2017

 

 

Către: Ziarul Naţional

 

 

Stimată conducere,

 

 

În ediţia online din 25 iulie 2017 a publicaţiei Naţional.ro, în articolul Primă nesimțită pentru realizări mincinoase” au fost publicate informații false cu privire la încasările salariale ale directorul general al CFR SA și la datele financiare din  Raportul de activitate al companiei pe anul 2016.

 

 

 

Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă solicităm publicarea următorului drept la replică.

 

 

 

DREPT LA REPLICĂ

 

 

Articolul Primă nesimțită pentru realizări mincinoase”conţine informaţii false, bazate pe corelații finaciare incorect documentate și interpretate din Raportul de activitate al CFR SA pe anul 2016, document oficial fundamentat pe date financiare și rezultate corect raportate și verificate de instituțiile financiare superioare ale Statului.

 

Directorul general interimar al CFR SA, domnul Marius Chiper, care a preluat conducerea companiei în data de 08.12.2015 nu avea posibilitatea legală și nici nu a încasat sumele cuprinse în raportul pentru anul 2016, acestea referindu-se la activitățile derulate în anul 2015. De asemenea, conform prevederilor legale în vigoare, membrul din Consiliul de Administratie care deține și funcția de director general nu încasează venituri în calitate sa de membru în CA, așa cum în mod eronat și tendențios este precizat în articol.

 

Modul de calcul al indemnizației directorului general al companiei, precum și sumele reale încasate pentru poziția de Director General interimar sunt documente publice care se regăsesc atât pe site-ul companiei, cât și în declarațiile de avere completate și publicate pentru anii 2015 și 2016, iar dacă acestea ar fi fost consultate ar fi permis autorului articolului realizarea unei informari corecte si obiective asupra acestui subiect.

 

În realitate, sumele vehiculate în acest articol sunt total incorecte, neregăsindu-se în capitolul Cheltuieli cu personalul din Raportul de activitate pe anul 2016, document publicat pe site-ul companiei, în baza căruia domnul Cătălin Manolache lasă de înțeles că a redactat articolul sus-menționat.

 

În consecință apreciem că autorul, prin publicarea acestui articol fără măcar a solicita CFR SA minime clarificări sau informaţii privind datele financiare și rezultatele cuprinse în raportul de activitate, respectiv despre modul de realizare a indicatorilor de performanță stabiliti prin contractele de mandat, dezinformează în mod total neprofesionist și tendențios opinia publică şi aduce grave prejudicii de imagine atât directorului general, cât și companiei în sine.

 

În consecinţă, prin nepublicarea acestui Drept la Replică, compania își rezervă dreptul de a acţiona în judecată conducerea publicației Național.ro și pe redactorul Cătălin Manolache, solicitând daune morale pentru prejudiciul creat prin publicarea de informații false în spațiul public.

..............................................................................................................................................................................................................................................

cid:image006.jpg@01D209E1.75DC2920Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Purtător de cuvânt CFR SA

 

Oana BRÂNZAN