INFO CĂLĂTORI

 

CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

 

Informatii din circulaţie

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

 

Racordarea liniilor de cale ferată Câmpina-Predeal la podul peste Prahova
 
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţă că marţi, 31 august 2010, vor începe lucrările de racordare (pe o distanţă de 2 km) a liniilor de cale ferată Câmpina - Comarnic la noul pod feroviar peste râul Prahova din oraşul Breaza.
 
Lucrările se vor executa prin racordarea succesivă a unui fir la noul pod feroviar, circulaţia trenurilor urmând a se desfăşura pe celălalt fir.
 
După finalizarea lucrărilor de racordare, începând de miercuri, 1 septembrie 2010, viteza de circulaţie a trenurilor de călători pe secţiunea Câmpina - Comarnic va creşte la 80 km/h.
 
În cursul dimineţii de marţi, 31 august 2010, se vor executa lucrări de adaptare a instalaţiilor de semnalizare la noua configuraţie a liniilor, operaţiuni care vor cauza unele perturbaţii în graficul de circulaţie a trenurilor, de circa 15-20 de minute.
 
Până la sfârşitul acestui an se vor finaliza lucrările de construcţie şi modernizare a celor 120 de poduri de pe linia Câmpina-Predeal.
 
În anul 2010 se va finaliza întregul proiect de modernizare şi reabilitare a liniilor şi instalaţiilor de cale ferată de pe tronsonul Comarnic-Predeal.
 
Lucrările de reabilitare a secţiunii de cale ferată Câmpina - Predeal se realizează cu fonduri europene (fonduri ISPA 75%) şi fonduri de la bugetul de stat (25 %).
 
Valoarea totală a proiectului este de de 311,45 milioane euro, din care:
Ø fonduri europene – 149,6 milioane euro (reprezentând 75 % din valoarea eligibilă);
Ø  bugetul de stat – 161,8 milioane euro, reprezentând:
§ 49,9 milioane euro (25 % din valoarea eligibilă)
§ 111,9 milioane euro (cheltuieli neeligibile)..