CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

BIROUL DE PRESĂ‚, INFORMAŢII ÅžI RELAŢII CU PUBLICUL

Nr:1/2/56/15.02.2012

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că, în urma acţiunilor de deszăpezire, a fost redeschisă linia CF Ciulniţa – Călăraşi Nord, iar pe secţia Bucureşti - Constanţa a fost reluat şi traficul de călători. Pe întreaga reţea feroviară personalul feroviar acţionează în continuare cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulaţia feroviară să fie reluată în condiţii de siguranţă.

Vă reamintim că ieri a fost realuată circulaţia trenurilor şi pe secţia Roşiori - Turnu Măgurele.

În prezent, din cele 1947 de trenuri înscrise în grafic pe întreaga reţea de cale ferată, sunt anulate 229 trenuri. Măsura de anulare a mai multor trenuri are drept scop fluidizarea traficului în jumătatea de sud a ţării, precum şi intervenţia cu utilajele pentru deszăpezire.

În ceea ce priveşte traficul de marfă, pe raza regionalelor Constanţa şi Galaţi au prioritate trenurile care transportă produse petroliere, combustibil, produse perisabile sau materie primă pentru combinatele care lucrează la foc continuu.

Facem precizarea că secţiile feroviare vor fi redeschise în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice şi după finalizarea operaţiunilor de deszăpezire.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea oricărei călătorii să solicite informaţii despre trenurile anulate şi despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521.

Åžef birou

Oana Brânzan