INFO CĂLĂTORI

 

CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

 

Informatii din circulaţie

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

Direcţia Relaţii Internaţionale şi Mass-Media

Serviciul Relaţii Mass-Media                                          Tel/Fax: 0213177438 Tel.CFR 122 312; 122905

Nr.7/3/210/31.07.2014

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare a staţiei de cale ferată Târgu Mureş

 

 Bucureşti, 31 iulie 2014

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că azi, 31.07.2014 a fost semnat contractul cu Asocierea SC Confer Group SRL – SC Arcada Company SA – SC Radaria SRL,contract de lucrări aferent obiectivului „ Modernizarea staţiei de cale ferată Târgu Mureş”.

 

Valoarea Contractului (fără TVA) este de 29.289.878,21LEI, iar perioada de execuţie a lucrărilor estede 48 de luni.

 

Data de începere a lucrărilor nu va depăşi cu mai mult de 42 de zile data primirii de către Antrepenor a Acordului Contractual.

 

Sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană în proporţie de 85% şi contribuţia de la bugetul de stat în proporţie de 15%.

 

Reabilitarea staţiei Târgu Mureş se încadrează în Proiectul de modernizare a staţiilor de cale ferată, derulat prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013, care prevede realizarea unor lucrări de anvergură, ce odată finalizate transformă vechile staţii feroviare în gări moderne.

 

........................................................................................................................................................................

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.