INFO CĂLĂTORI

 

CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

 

Informatii din circulaţie

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

Direcția Comunicare și Relații Externe  Tel: 021.319.24.70 Fax: 021.319.24.71 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122231

Nr.17/2/296/13.10.2017

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Studii geotehnice în zona Podului Grădiștea

 

 

București, 13 octombrie 2017

Asocierea BAICONS IMPEX S.R.L-ACCIONA INGENIERIA S.A. a demarat lucrările pentru prelevarea probelor de pământ la adâncimi de 10 m - 30 m și măsurătorile pentru determinarea caracteristicilor geotehnice ale terenului de fundare din zona Podului de la Grădiștea.Acestea investigații au drept scop asigurarea unui grad ridicat de încredere asupra viabilității traseului, a soluțiilor tehnice și a structurilor definite în cadrul studiului de fezabilitate.

 

Studiul de fezabilitate realizat de Asocierea BAICONS IMPEX S.R.L.- ACCIONA INGENIERIA S.A. va prezenta varianta optimă de traseu şi planificarea activităților proiectului tehnic printr-o soluție de execuție pe 2 loturi:

 

Lotul I -  Redeschiderea circulaţiei feroviare pe podul peste râul Argeș, între Vidra și Grădiștea

Lotul II – Modernizarea liniei CF București Nord - Giurgiu Nord, până la Frontieră

 

În prima etapă se va elabora documentația tehnico-economică necesară lansării procedurii de proiectare și execuție a lucrărilor pentru redeschiderea circulației pe podul de cale ferată peste râul Arges (lotul I), iar în etapa a doua vor fi stabilite soluțiile tehnice pentru modernizarea liniei București Nord - Giurgiu Nord – Fontieră (lotul II).

 

Obiectivele generale ale proiectului:

◘ redeschiderea circulației pe podul de la Grădiștea

◘ modernizarea liniei CF Bucureşti Nord - Jilava - Giurgiu Nord - Frontieră

◘ îmbunătăţirea confortului și a siguranţei feroviare

◘ reducerea timpului de călătorie prin creşterea vitezei de circulaţie

◘ creşterea traficului de marfă de tranzit

◘ asigurarea legăturilor/conexiunilor feroviare aferente segmentelor Jilava - Bucureşti Progresu și Giurgiu Nord - Giurgiu Oraş.

 

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?hc_ref=ARRGv0Y0rjgBhQqtOxQhGlnIYFJKeSG-2ZGILdpIbZdbu2luX1C3V4gVwPZQD7sk0KY

..................................................................................................................................................................................................................................................

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

Oana BRÂNZAN

Purtător de cuvânt/Șef Serviciu Comunicare

Tel. Mobil: 0740121759

Int. CFR: 122312