06 Februarie 2020 – Circulație în condiții normale de trafic între Nădejdea – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc și pe Magistrala București – Constanța

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/34/06.02.2020

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Circulație în condiții normale de trafic între Nădejdea – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc și pe Magistrala București – Constanța

 

 

Bucureşti, 06 februarie 2020

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că trenurile circulă în condiții normale de trafic între Nădejdea – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc și pe Magistrala București – Constanța.

 

Feroviarii din cadrul Regionalei CF Brașov au finalizat lucrările de tăiere și îndepărtare a peste 40 de arbori prăbușiți de pe versanți pe calea ferată și de remediere a deranjamentelor produse la linia de contact, iar de la ora 13.15 trenurile circulă în condiții normale (cu locomotive electrice), pe această distanță. Menționăm faptul că în prima parte a zilei, trenurile care au tranzitat această zonă, au circulat tractate cu locomotive Diesel.

 

De asemenea, vă informăm că, o dată cu îmbunătățirea condițiilor meteo în partea de sud-est a țării, și pe magistrala București – Constanța, trenurile pot circula tractate cu locomotive electrice.

 

Se menține în continuare măsura de transbordare cu mijloace auto pe relația Vatra Dornei – Ilva Mică – Năsăud (Regionala CF Iași). Precizăm faptul că circulația va fi reluată în condiții normale după finalizarea lucrărilor de intevenție pe distanța Silhoasa – Larion – Grădinița – Coșna, unde în cursul nopții peste 75 de arbori s-au prăbușiț de pe versanți pe calea ferată.

 

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situația o impune, vor fi luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de stații, astfel încât să permitem accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă.

 

Personalul de specialitate al CFR SA menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și le transmite informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acționează pentru deszăpezire sau intervalele feroviare unde circulația trenurilor trebuie adaptată la cauza condițiilor meteo.

 

CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, va lua toate măsurile necesare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în această perioadă, în care sunt anunțate fenomene meteo nefavorabile, în condiţii de siguranţă.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content