Documentul de Referință al Rețelei CFR (DRR)

   Documentul de referinţă al reţelei (DRR) a fost elaborat de CFR pentru a descrie serviciile pe care compania le oferă clienţilor săi (operatorii de transport feroviar de marfă şi de călători care doresc să opereze trenuri pe infrastructura feroviară administrată de CFR), pentru a aplica prevederile directivei 2001/14/EC a Uniunii Europene, transpusă în România prin Ordonanţa Guvernului nr. 89/2003, aprobată prin Legea 8/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 178 din 2 martie 2004.
   Acest Document este conceput ca o sursă de informaţii pentru operatorii de transport feroviar, cuprinzând informaţiile relevante care sunt disponibile şi este actualizat în permanenţă, pe măsură ce apar noi informaţii.
   Documentul de faţă nu are putere contractuală. Rolul lui este de îndrumător, cei interesaţi putând să găsească aici detaliat regulile generale, termenele, procedurile şi criteriile referitoare la sistemele de tarifare şi de alocare a capacităţilor de infrastructura; acest document conţine, de asemenea, informaţiile necesare pentru a se permite introducerea cererilor de capacităţi de infrastructură, ca şi formularul de contract de acces pe infrastructura feroviară, care este baza legală prin care se permite unui operator accesul pe reţeaua feroviară din România, administrată de CFR SA.
   DRR versiunea 5.0 se aplică începând cu mersul de tren 2012/2013 şi este valabilă şi pentru perioadele mersurilor de tren ulterioare. Dacă intervin modificări relevante care trebuie publicate înaintea începerii elaborării mersului de tren următor, se va elabora şi publica o versiune adecvată.
   Documentul de referinţă al reţelei poate fi descărcat din pagina de download. La cerere el poate fi oferit contra cost, în formă electronică (CD-ROM) sau tipărită.
   Pentru precizări şi informaţii suplimentare privind DRR şi procesul de alocare a traselor vă rugăm să contactaţi:

   Compania Naţională de Căi Ferate – CFR SA      Direcția Trafic
   Bd. Dinicu Golescu nr.38, sector 1 Bucureşti 010873, România
   Web: www.cfr.ro
   Director Trafic: Marian COŢOFANĂ
   Telefon: +40 21 319 25 10, Fax: +40 21 319 25 11
   Versiuni precedente ale Declaraţiei Reţelei CFR
Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content