06 februarie 2020 – Traficul feroviar adaptat la condițiile meteo nefavorabile

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/32/06.02.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Traficul feroviar adaptat la condițiile meteo nefavorabile

 

 

Bucureşti, 06 februarie 2020

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este adaptată la această oră la condițiile meteo nefavorabile.

 

La această oră, se acționează cu utilaje și drezine pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe firul de contact și remedierea deranjamentelor produse la sistemul de alimentare cu energie electrică între stațiile Nădejde – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc (Regionala CF Brașov), Topolovăț – Recaș (Regionala Cf Timișoara) și Vatra Dornei – Ilva Mică – Năsăud (Regionala CF Iași). Pentru asigurarea continuității traficului feroviar în zonele afectate, trenurile vor circula, până la finalizarea operațiunilor de intervenție în curs de desfășurare în acest moment, cu tracțiune Diesel pe intervalul Nădejde – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc (Regionala CF Brașov), Topolovăț – Recaș (Regionala CF Timișoara), iar între stațiile Vatra Dornei – Ilva Mică – Năsăud (Regionala CF Iași) se asigură transbordare cu mijloace auto.

 

De asemenea, menționăm faptul că pe relația București Nord – Constanța – Mangalia și Medgidia – Tulcea trenurile circulă în continuare cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vânt, iar pe distanțele Galați – Făurei și Făurei – Buzău circulația se defășoară pe un singur fir, deoarece pe al doilea fir personalul feroviar intervine pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact. Pentru asigurarea condițiilor optime de trafic se patrulează cu pluguri de zăpadă pe distanțele Ciulnița – Slobozia – Urziceni și Tulcea – Medgidia.

 

La această oră nu sunt trenuri cu călători blocate, călătorii din trenurile R 8204 și R7360, care au avut probleme tehnice în cursul nopții, au fost preluați de celelalte garnituri aflate în circulație.

 

Menționăm faptul că, funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situația o impune, sunt luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de stații, astfel încât să permitem accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă.

 

Personalul de specialitate al CFR SA va menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și va transmite informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acționează pentru deszăpezire sau intervalele feroviare unde circulația trenurilor trebuie adaptată la cauza condițiilor meteo.

 

CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, va lua toate măsurile necesare pentru ca traficul feroviar să se desfășoare în această perioadă, în care sunt anunțate fenomene meteo nefavorabile, în condiţii de siguranţă.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content