06 ianuarie 2017 – Informare de presă privind circulaţia trenurilor

Timp de lectură: 2 minute

Direcţia Comunicare şi Relaţii Externe                                       Tel/Fax:021/ 3117080, CFR 122905

Serviciul Comunicare Mass-Media                    

Nr. 17/2/4/06.01.2017

 

INFORMARE DE PRESĂ

 

 

București, 6 ianuarie 2017, ora 09,30

 

CFR SA informează datorita conditiilor meteo deosebite – instituirea Codului Roşu de viscol pe judetele din sud-estul tarii, circulaţia feroviară nu se poate efectua în condiţii de siguranţă pe raza SRCF Constanţa şi a fost temporar suspendata. S-au dispus masuri operative pentru ca toate trenurile aflate în parcurs să fie oprite în gări pentru siguranţa călătorilor. Nu vor fi formate noi trenuri, decât cînd vor fi condiţii de vizibilitate şi viscolul va scădea în intensitate.

 

Circulaţia trenurilor de marfă pe raza judeţelor afectate (Călăraşi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea) de Cod Roşu a fost temporar suspendata. Momentan trenurile staţionează în condiţii de siguranţă în staţiile de cale ferată.

 

În cursul acestei dimineţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, secţiunea cf Grădinari – Chiajna s-a defectat şi momentan se asigură circulaţia trenurilor prin procedura cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale (pe porţiunea defectă).

Din cauza acestei defecţiuni trenurile pot înregistra întârzieri faţă de graficul de circulatie, de până la 30 minute/tren.

Echipele de intervenţie feroviare sunt pe teren, însă nu pot interveni deocamdată din cauza viscolului puternic.

 

Rugăm călătorii să înţeleagă că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 Serviciul Comunicare Mass-Media

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content