07 aprilie 2017 CFR SA a semnat contractul pentru Craiova – Calafat

Timp de lectură: 3 minute

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/94/07.04.2017

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA a semnat contractul de revizuireaa Studiului de Fezabilitate pentru Craiova-Calafat

 

 

 

Bucureşti, 7 aprilie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Asocierea CONSIS PROIECT S.R.L. – BAICONS IMPEX S.R.L. au semnat contractul de Revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru reabilitarea liniei de cale ferată Craiova-Calafat.

 

 

Reabilitatrea liniei de cale ferată Craiova – Calafat este parte a proiectului global de modernizare a tronsonului feroviar Arad – Timişoara – Caransebeş – Craiova – Calafat, parte componentă a Coridorului Orient/Est-Mediteranean pe teritoriul României.

 

 

La licitaţia deschisă au depus documentaţie următoarele 6 asocieri/firme româneşti şi străine:

–          Asocierea Italferr S.p.A. – S.C. Italrom Inginerie Internationala S.R.L.,

–          Asocierea SYSTRA S.A. – S.C. IRIMAT CONS S.R.L.,

–          Asocierea ACCIONA Ingenieria S.A. – Ardanuy Ingenieria S.A.,

–          Asocierea CONSIS PROIECT S.R.L. – BAICONS IMPEX S.R.L.,

–          Asocierea SC OBERMEYER Proiectare Bucuresti S.R.L. – SC OBERMEYER Planen + Beraten GmbH Munchen Germania,

–          Egis Rail S.A.

 

 

Scopul contractului de achiziţie publică, câştigat de Asocierea CONSIS PROIECT S.R.L. – BAICONS IMPEX S.R.Leste stabilirea variantei optime pentru reabilitarea liniei de cale ferată de la Craiova la Calafat la standarde europene, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de operare pe o lungime totală de cca. 107 km şi asigurarea Specificaţiilor Tehnice de Interoperabilitate (STI) pe teritoriul României, ca parte a proiectului global de reabilitare/modernizare a liniei de cale ferată Arad – Timişoara – Caransebeş – Craiova – Calafat, componenta a Coridorului Orient Est-Mediteranean.

 

 

“Modernizarea infrastructurii feroviare în partea de sud ţării, o zonă cu mare potenţial economic, este o prioritate a CFR SA, iar programul de reabilitare a căii ferate Craiova-Calafat va influenţa pozitiv creşterea capacităţii de transport de mărfuri şi consolidarea relaţiilor economice între România şi Bulgaria”, a declarat Marius CHIPER, directorul general al CFR SA.

 

 

Menţionăm de asemenea, că obiectivul  general al proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Craiova-Calafat constă în elaborarea documentației tehnico-economice pentru linie electrificată în sistem de alimentare de 25 kV, controlată de un sistem care sa asigure cerințele de interoperabilitate specificate în normele STI, pe baza previziunilor cererii de trafic de călători şi de marfă naţional şi internațional.

 

Sursa de finanţare a contractului de Revizuire a Studiului de Fezabilitate este asigurată din fonduri nerambursabile CEF, în proporţie de 85% şi 15% fonduri de la bugetul de stat, durata de valabilitate a contractului, în valoare de 3,9 milioane lei, fiind de 20 de luni.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

stema_cfr_administrativ_2007

Şef Serviciu Comunicare Mass-Media/Purtător de cuvânt

Oana  Brânzan

Tel. mobil: 0740.121.759

Email: oana.branzan@cfr.ro

 

 

Contact  CFR SA

Serviciul Comunicare Mass-Media: 021/311.70.80

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks

www.cfr.ro

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content