07 iunie 2016_Lucrari la infrastructura feroviara_Bucuresti_Iasi_BV_Cta

Timp de lectură: 3 minute

 

COMUNICAT DE PRESĂ

CFR SA deschide şantiere feroviare pentru lucrări de reparaţii în valoare de 10,2 milioane lei

Bucureşti, 07 iunie 2016

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a finalizat lucrările de reparaţii pentru ridicarea restricţiilor de viteză pe secţia CF Bucureşti Nord-Videle, între staţiile Grădinari – Vadu Lat, Jilava – Vârteju şi racordare staţia Jilava. Programul pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie continuă cu lucrările de întreţinere şi reparaţii curente pe alte intervale de staţii de pe raza regionalelor Iaşi, Braşov şi Constanţa. Valoare totală estimată a lucrărilor programate a se executa în perioada următoare este de 10,2 milioane lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

 

Pe raza Regionalei CF Iaşivor demara în perioada următoare lucrări de reparaţii la instalaţiile de dirijare a traficului(CED/BLA) pe intervalele de staţii Fărăoani-Valea Seacă, Vama – Prisaca Dornei, şi în staţiile Bacău, Cristeşti, Câmpulung Est, Vama, lucrări în valoare de 2,07 milioane lei, care vor contribui la creşterea siguranţei şi a gradului de confort. De asemenea, tot pe raza acestei regionale s-a emis ordinul de începere a lucrărilor de reparaţii în vederea ridicării restricţiilor de vitezăîn valoare totală de 2,48 milioane lei. Segmentele de cale ferată unde se deschid şantierele feroviare sunt: Măgura Ilvei – Ilva Mare (km 22+292-22+852), Sadova – Pojorâta (Km 74+350-75+150), Nicolina – Ungheni Prut Socola Triaj – Socola Mărfuri (Km 414+665-416+283), Paşcani – Ruginoasa şi în staţia Vereşti.

 

Pe raza Regionalei CF Braşov s-au lansat proceduri de licitaţie în valoare de 3,68 milioane lei pentru lucrări de reparaţii la linii şi aparate de cale în vederea ridicării restricţiilor de vitezăpe linii directe din staţiaStâncenişi pe intervalele de staţii Podul Olt – Tălmaciu – Selimbar(km 372+000-387+300) şi Predeal – Timişul de Sus (km 144+500-145+200).

 

Pe raza Regionalei CF Constanţaa fost semnat contractul în valoare de 1,97 milioane lei, pentru lucrări de reparaţii la componentele infrastructurii feroviare care au drept scop ridicarea restricţiilor de viteză pe linii curente, directe şi din staţii pe intervalul Palas – Constanţa Port B (Km 0+000-6+500).

 

Lucrările de reparaţii se vor executa în cursul acestui an, în paralel cu asigurarea traficului în condiţii optime pe toate segmentele de cale ferată menţionate şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie prin creşterea vitezei de circulaţie şi a gradului de confort.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Contact

Şef Serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:oana.branzan@cfr.ro

 

Contact CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/317.74.38

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content