1 Februarie 2018 – Transbordare auto intre statiile Garnita si Drobeta Turnu Severin

Timp de lectură: 2 minute

 

Contact

Şef Serviciu Comunicare Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/28/01.02.2018

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA asigură transbordare cu mijloace auto între stațiile Gârniţa şi Drobeta Turnu Severin

 

București, 1 februarie 2018

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar pe relaţia Craiova – Timişoara se desfăşoară cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa, după ce 3 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat şi un vagon s-a răsturnat pe segmentul de cale ferată Valea Albă – Simian. Trenul avea în compunere 20 de vagoane şi transporta combustibil.

 

Pentru menţinerea traficului feroviar de călători operaţional, compania asigură transbordare cu mijloace auto între stațiile Drobeta Turnu Severin – Gârniţa (și retur), călătorii fiind preluați din aceste stații de alte trenuri care circulă pe aceleași rute.

 

Trenurile înscrise în circulaţie până la ora 12.00 pentru care se asigură transbordare auto sunt R 9501, R 9504, IR 1797, IR 1692, IR 1591 şi IR 1590.

 

Echipele de intervenţie ale CFR SA vor acţiona la faţa locului cu un tren de ajutor şi o macara de mare tonaj pentru repunerea pe şină a  vagoanelor, apoi se va interveni pentru reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii în vederea redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă. 

 

La Ministerul Transporturilor a fost convocat comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă, iar o comisie a AGIFER va ancheta evenimentul feroviar pentru stabilirea cauzelor.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Contact

Şef Serviciu Comunicare Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:oana.branzan@cfr.ro

 

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content