1 iulie 2021 – Circulația trenurilor este operațională pe toate magistralele feroviare

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/374/01.07.2021

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Circulația trenurilor este operațională pe toate magistralele feroviare

 

 

 

Bucureşti, 1 iulie 2021

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că, la această oră, circulația trenurilor este operațională pe întreaga rețea feroviară, însă urmare noilor avertizări de vreme severă – vijelii puternice, grindină și ploi abundente –, emise de ANM, dacă situația o impune, traficul feroviar va fi adaptat, pe anumite intervale de stații, la condițiile meteo nefavorabile.

 

La această oră, circulația trenurilor este deschisă pe toate magistralele feroviare, nu există secții de cale ferată închise, iar personalul feroviar de specialiate urmărește permanent evoluția vremii pe raza județelor aflate sub incidența noilor avertizări meteorologice, astfel încât traficul feroviar să fie adaptat la condițiile meteo în cel mai scurt timp.

Menționăm faptul că în ultimele 24 de ore, echipele de intervenție ale Sucursalelor Regionale CF Timișoara, Iași și Brașov au acționat în mod continuu pentru îndepărtarea arborilor, remediarea deranjamentelor la liniile de contact, la componentele aferente (console, izolatori, pendule) și pentru repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică pe următoarele 4 intervale de stații: Caransebeș – Brebu, Vărădia – Săvârșin, Pașcani – Târgu Neamț și Deda – Gheorghieni.

Precizăm faptul că, urmare noilor avertizări de vreme severă, în situația în care pe anumite intervale de stații sau secții de cale ferată se vor înregistra deranjamente la linie, la alte componente ale infrastructurii, la liniile de contact sau nu sunt îndeplinite condițiile optime de circulație, trenurile vor fi oprite temporar în stațiile adiacente zonei afectate, astfel încât personalul feroviar să poată interveni cu drezinele pantograf, pentru remedierea oricărui deranjament.

 

CFR SA îi asigură pe călători că angajații de la calea ferată depun permanent toate eforturile necesare și intervin operativ, ori de câte ori este nevoie, pentru a asigura condiţii optime de trafic, pe calea ferată, indiferent de condițiile meteo.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content