10 ianuarie 2017 – Circulatie feroviara adaptata la temperaturi scazute pe intreaga retea

Timp de lectură: 4 minute

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media……………………………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/6/10.01.2017

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Circulaţia trenurilor este adaptatăla condiţiile meteo nefavorabile

– temperaturi negative de -30 de grade C la nivelul şinei –

 

 

Bucureşti, 10 ianuarie 2017

 

Circulaţia trenurilor este adaptatăla condiţiile meteo nefavorabile, temperaturile negative înregistrate la nivelul șinei la această oră fiind cuprinse între -30 și -28 de grade C.

 

Pe două secții CF Mizil-Săhăteni și Buzău-Cilibia circulația trenurilor se desfășoară pe un singur fir, iar pe celălalt fir se fac verificări la componentele infrastructurii, iar pe segmentele unde sunt semnalate deranjamente se intervine pentru remediere și consolidare.

 

Se fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor care apar din cauza temperaturilor foarte scăzute (-30 de grade la nivelul şinei în anumite zone) atât la materialul rulant, cât şi la componentele infrastructurii feroviare, iar în staţiile de cale feratăse intervine constant cu utilaje şi personal pentru menţinerea infrastructurii în condiţii optime. Peroanele, intrările şi ieşirele din tunelele pietonale sunt de asemenea curăţate permanent.

 

Toate aceste măsuri sunt necesare din considerente de siguranţă şi pentru continuitate în traficul feroviar pe întreaga reţea.

 

Cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivelul șinei la această oră:

-28 grade C Petroșani

-26 grade C Bușteni

-30 grade C Miercurea Ciuc

-20 grade C București

-27 grade C Sibiu

-23 grade C Ghimeș

-20 grade C Teiuş

-20 grade C Aiud

 

Pe parcursul zilei de astăzi sunt în vigoare cele două avertizări meteoroglogice – COD PORTOCALIU în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureşunde gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, și COD GALBEN în Crişana şi Banat unde vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, iar valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade, circulaţia trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de marți la condiţiile meteo nefavorabile.

 

CFR SA menţine legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar săfie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători vor fi avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

 

Călătorii sunt rugaţi să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate:

CFR Călători (operator național)

https://www.cfrcalatori.ro/

SC Regiotrans SRL Brasov (operator privat)

https://www.regiotrans.ro/#/cautare/

SC Interregional SRL (operator privat)

https://www.viaterraspedition.ro/

SC Transferoviar Calatori SRL (operator privat)

https://www.transferoviarcalatori.ro/

SC Softrans SRL (operator privat)

https://www.softrans.ro/

 

De asemenea, călătorii pot verifica informările actualizate permanent pe pagina de facebook https://www.facebook.com/cfrinfrastructura sau pe site-ul companiei www.cfr.ro, administratorul infrastructurii feroviare, accesând următoarele link-uri:

Camere web – tabele cu orele de sosire/plecare din gările Bucureşti Nord, Craiova, Timişoara, Braşov şi Iaşihttps://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web

Trenul meu – informaţii despre trenurile aflate în circulaţie. Numărul trenului va fi scris în câmpul aferent şi se va apăsa butonul Informaţii tren https://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Contact

Şef Serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email: oana.branzan@cfr.ro

 

Contact  CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/317.74.38

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks

www.cfr.ro

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content