11 ianuarie 2019 – Circulaţie feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media

Nr 1/5/15/11.01.2019

 

Tel/Fax: 021.311.70.80;  

Tel CFR: 021.3199539/122.905

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Circulaţie feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă

 

Bucureşti, 11 ianuarie 2019

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar este deschis la această oră pe toate magistralele de cale ferată, însă circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare abundentă și pe alocuri viscolită), un număr redus de trenuri înregistrând la această oră întârzieri la sosire.

  

Pe raza regionalelelor CF Iași și Galați sunt activate comandamentele regionale de iarnă, pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile. Echipele de intervenție la deszăpezire lucrează în ture, pentru a asigura permamența, personalul feroviar va acționa, funcție de necesități, cu utilaje speciale – drezine de intervenție și pluguri de zăpadă, pregătite să intervină.

 

Pe raza regionalelor CF Craiova, București și Timișoara sunt activate comandamentele locale (în stațiile mari) și personalul feroviar acționează și intervine pentru ca circulația feroviară să se desfășoare continuu și în siguranță.

 

Menționăm că în această perioadă, angajaţii companiei CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare, verifică permanent starea infrastructurii pe toate secţiile de cale ferată, iar pe segmentele unde situația o impune se va intervi cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice.

 

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

 

De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul https://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

 

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content