23 septembrie 2019 – Lovire auto între staţiile Ilteu și Săvârșin, la o trecere la nivel cu calea ferată

Timp de lectură: 2 minute

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA…………………………………Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/314/23.09.2019

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Lovire auto la o trecere la nivel cu calea ferată, între staţiile Ilteu și Săvârșin

 

 

Bucureşti, 23 septembrie 2019

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că traficul feroviar este închis la această oră, între staţiile Ilteu și Săvârșin,din cauza unui accident rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 550+400, pe firul 1, între un tren de marfă privat și un camion.

 

Din informațiile primite de la fața locului, șoferul unui camion încărcat cu nisip nu a respectat semnalizarea acustică şi luminoasă de la trecerea la nivel și a intrat în coliziune cu trenul privat de marfă, care circula pe relaţia Curtici – Ploiești Nord. În urma impactului, primul vagon din compunerea trenului de marfă a deraiat de un boghiu.

 

Personalul feroviar de specialitate al Regionalei CF Timișoara a retras deja în stația Săvârșin celelalte vagoane din compunerea trenului de marfă, iar pentru repunerea pe șină a vagonului deraiat se va acționa cu un vagon de ajutor cu vinciuri hidraulice, astfel încât traficul feroviar să fie redeschis în condiții de siguranță pe firul I, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400, firul II fiind închis pentru lucrările de reabilitare aflate în desfășurare.

 

Facem precizarea că pentru menținerea continuității traficului feroviar de călători între Simeria și Arad, trenurile IR 1676 și IR 75-2 circulă cuplate din stația Arad pe ruta ocolitoare Arad -Timișoara – Lugoj – Ilia, stație din care cele două trenuri își vor relua traseul normal, iar pentru călătorii din trenul R 2043, care circulă în relația Simeria – Arad, se asigură transbordare auto din stația Ilteu.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. vă asigură că toate măsurile operative întreprinse în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400au ca principal scop redeschiderea circulației în cel mai scurt timp şi în condiții de siguranță.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

 

 

 

 

 

 

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content