12 august 2018 – Circulatie feroviara inchisa pe sectia Malu Mare – Banu Maracine – tren de marfa GFR deraiat

Serviciul Comunicare Mass-Media

12.08.2018

 

Tel/Fax: 021.311.70.80;  

Tel CFR: 021.3199539/122.905

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Circulație feroviară închisă pe intervalul Malu Mare – Banu Mărăcine

 

București, 12 august 2018

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, circulația feroviară este închisă începând cu ora 08:20 pe raza SRCF Craiova, între stațiile CF Malu Mare și Banu Mărăcine  din cauza deraierii a 6 vagoane din compunerea unui tren de marfă, aparținând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

 

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane și circula pe distanța Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menționăm că locomotiva trenului a deraiat și 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparținând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

 

La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

 

În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în stația CF Jianca)) și așteaptă redeschiderea circulației.

 

Vă asigurăm că măsurile operative întreprinse de personalul feroviar au ca principal scop asigurarea continuității traficului feroviar și redeschiderea circulației în condiții de siguranță.

 

Pentru informații suplimentare referitoare la transport vă rugăm să vă adresați operatorului privat, GFR.

 

Vom reveni cu informații despre circulația feroviară .

 

.……………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content