13 septembrie 2018 – Precizare CFR SA privind starea infrastructurii feroviare

SERVICIUL COMUNICARE MASS-MEDIA……………………………………………. ….Tel/Fax: 021.311.70.80; int CFR:122312/122905

Nr: 1/5/348/13.09.2018

 

 

 

 

 

 

 

Către: Mass-Media

 

 

Referitor la informaţiile publicate în spaţiul media în legătură cusituaţia actuală a infrastructurii feroviare,Serviciul Comunicare Mass-Media al CNCF CFR SA face următoarele precizări:

 

Datele publicate în mass-media fac obiectul unei analize generale a reţelei feroviare la ora actuală, o analiză completă solicitată de Ministerul Transporturilor în vederea suplimentării finanţării de la bugetul statului pentru infrastructura feroviară, cu focalizare prioritară pe capitolul lucrări de reparaţii capitale la componentele infrastructurii.

 

Menţionăm faptul că starea tehnică a elementelor infrastructurii feroviare, fie că vorbim despre poduri, podeţe, tuneluri sau linii şi instalaţii, este monitorizată permanent cu personal de specialitate, iar aceste acţiuni de urmărire continuă sunt concretizate prin măsuri operative care garantează siguranţa feroviară.

 

Nu în ultimul rând facem precizarea că restricţiile de viteză impuse la ora actuală pe anumite componente ale infrastructurii feroviare nu pot fi catalogate periculoase din punct de vedere tehnic, din contră aceste condiţii restrictive garantează menţinerea siguranţei în traficul feroviar.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

 

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content