14 IULIE 2023 – Transbordare auto, începând cu ora 15.30, între staţiile CF Caransebeș – Reșița Sud

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                                            Tel/Fax: 021.311.70.80/int. 122312/122905

Nr.1/5/597/14.07.2023

  

Comunicat de presă

 

Transbordare auto între staţiile CF Caransebeș – Reșița Sud

 

Bucureşti, 14 iulie 2023

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că personalul feroviar al SRCF Timișoara intervine la această oră, cu drezine pantograf, pe secția CF Caransebeș – Reșița Sud, pentru îndepărtarea mai multor arbori căzuți pe firul de contact și pe linia de cale ferată, înlocuirea firului de contact și a cablului purtător rupt de copaci, precum și pentru remedierea sistemului de alimentare cu energie electrică.

La această oră nu sunt trenuri înscrise în graficul de circulație pe distanța Caransebeș – Reșița Sud, însă intervențiile personalului feroviar fiind de durată, începând cu ora 15.30, când sunt programate să circule trenurile Regio 9166, 9169 și 9170, se va asigura transbordarea călătorilor cu mijloace auto pe întreaga distanță Caransebeș – Cornușel Banat – Brabu – Brebu – Reșița Nord – Reșița Sud.

Menționăm faptul că, această măsură este necesară în primul rând pentru a asigura continuitate în circulația trenurilor, iar în al doilea rând pentru a facilita accesul și deplasarea drezinelor pantograf în linie curentă, pe întrega distanță de cca 40 de km CF, unde au căzut peste 15 arbori atât pe firul de contact, cât și pe linia de cale ferată, iar alți zeci de arbori sunt deja aplecați foarte aproape de firul de contact, existând risc de prăbușire și rupere a liniei de contact.

Informăm faptul că, personalul feroviar al SRCF Timișoara acționează deja pentru tăierea și îndepărtarea arborilor prăbușiți, înlocuirea firului de contact și a cablului purtăror rupt și a celorlalte componente ale sistemului de alimentare cu energie electrică, precum și pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact pe întreaga distanță de aproximativ 40 km.   

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuzele necesare călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate pe secția CF Caransebeș – Reșița Sudau drept scop reluarea circulației feroviare în condiţii normale de trafic.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

`Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

  

  

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content