17 august 2016 – Punct de vedere CFR SA privind staţia de taxi din Gara de Nord

Timp de lectură: 4 minute

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE            Tel/Fax:021/ 3117080, CFR 122905

Serviciul Comunicare Mass-Media                    

Nr. 17/2/290/17.08.2016

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Punct de vedere CFR SA privind staţia de taxi din Gara de Nord

 

 

Bucureşti 17.08.2016

CFR SA prin Sucursala Regională CF Bucureşti a încheiat prin licitaţie publică cu strigare un contract de închiriere (pe o perioadă de 5 ani, respectiv până la data de 31.12.2019) cu SC Meridian Taxi SRL care a fost singura participantă la licitaţie, pentru infiinţarea unei staţii oficiale de taxi în locaţia situată în staţia CF Bucureşti Nord grupa A – zona coloane care este în administrarea CFR.

Celelalte zone din vecinătatea gării unde staţionează taxiuri aparţin de primăria capitalei.

Conform clauzelor contractuale firma SC Meridian Taxi SRL are următoarele obligaţii:

–          asigurarea pazei staţiei oficiale de taxi;

–          verificarea funcţionării aparatelor info touch screen;

–          repararea sau înlocuirea după caz a aparatelor defecte;

–          asigurarea cu echipamente UPS, în cazul întreruperii temporare cu energie electrică;

–          asigurarea cu asistenţă tehnică, suport online şi telefonic non-stop.

Indisponibilitatea taxiurilor la anumite ore de vârf ţine de capacitatea tuturor firmelor de taxi (nu numai Meridian) de a acoperi aceste zone cu flux mare de călători.

 

Asigurarea funcţionării sistemului de comandă al taxiurilor este în permanentă atenţie a reprezentanţilor CFR şi ai Poliţiei Transporturi din Gara de Nord, inclusiv prin supraveghere video şi din păcate se constată că în mod foarte frecvent aceste terminale sunt supuse unor acţiuni voluntare de vandalizare în scopul de a le scoate din uz.

 

În vederea eliminării problemelor semnalate CFR şi Poliţia Transporturi au recurs la acţiuni repetate de verificare, urmărire, respectiv identificare a persoanelor care provoacă prin metode distructive nefuncţionarea aparatelor de comandă taxi.

 

Periodic au loc si acţiuni ale Poliţiei Rutiere, urmărindu-se ca prin intervenţia echipajelor în zona Coloane Gara de Nord să se asigure degajarea zonei şi identificarea taximetriştilor neautorizaţi, în urma acestora fiind aplícate numeroase sancţiuni.

 

Problema refuzului de a prelua comenzi de către conducătorii taxiurilor existente în zona Gării de Nord este o problemă de conduită a acestora şi de respectare a regulilor firmei de care aparţin.

 

CFR face eforturi de a informa corect şi de a îndruma călătorii spre staţia autorizată, neavând alte atribuţii în zona de control sau de reglementare a activităţii de taximetrie.

 

În acest sens, conducerea companiei a dispus următoarele măsuri rapide pentru remedierea celor semnalate:

– vor fi convocaţi din nou reprezentanţii companiilor de taxi pentru a se încerca integrarea lor în sistemul de comandă şi utilizare a staţiei oficiale de taxi din Gara de Nord;

– vor fi  promovate prin anunţuri în instalaţia de informare din incinta staţiei  CFR numerele de telefon ale tuturor companiilor de taxi la care se pot face comenzi rapide;

vor fi distribuite afişe şi fluturaşi cu informaţii privind combaterea pirateriei şi modul de acces la serviciile de taxi autorizate;

– se  continuă colaborarea cu poliţia TF pentru a întări controlul şi securizarea zonei din incinta gării;

– se va solicita de urgenţă suportul  poliţiei rutiere pentru a intensifica verificările în zona taxiurilor pirat;

– se va solicita primăriei  instalarea  la intrarea în staţia de taxi a unui indicator de „Staţionare Interzisă” cu excepţia taxiurilor care au acces în staţia de taxi (respectiv taxiurile care primesc comenzi pe terminal);

– va fi iniţiată o campanie de informare media – comunicate de presă regulate şi facebook – pentru prezentarea facilităţilor de taxi în Gara de Nord.

 

 

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content