17 februarie 2020 – Circulatia trenurilor spre si dinspre Craiova se desfasoara in conditii speciale

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/52/17.02.2020

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Circulația trenurilor spre și dinspre Craiova se desfășoară în condiții speciale

 

 

Bucureşti, 17 februarie 2020

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova (și retur) se desfășoară în continuare în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova (și retur).

 

Transbordarea cu mijloace auto a călătorilor din trenurile care asigură legătura între Capitală și vestul țării este o măsură necesară pentru menținerea continuității circulației feroviare pe relația București Nord – Craiova și retur, dar și pentru a asigura front de lucru echipelor de intervenție care acționează în zona deraierii, cu utilaje de mare tonaj.

 

În prima parte a zilei, reprezentanții SC Electrificare CFR au intervenit cu drezine pantograf și au demontat linia de contact, între stațiile Fărcașele și Drăgănești Olt, intervenție obligatorie pentru accesul a două trenuri de lucru, dotate fiecare cu vinciuri hidraulice și macara de mare tonaj, utilaje cu care se acționează la această oră pentru ridicarea și repunerea pe șină a vagoanelor deraiate.

 

De asemenea, personalul Diviziei Linii, din cadrul Sucursalei Regionale CF Craiova, a transportat deja în zona deraierii materialele necesare pentru repararea liniei de cale ferată, distrusă pe o porțiune de 100 m pe firul II, iar pe firul I, pe o lungime de 30 m.

 

Menționăm faptul că, pentru redeschiderea circulației feroviare pe un sens, lucrările de reparații se vor desfășura într-o primă etapă pe firul I, iar în paralel cu reluarea circulației, personalul feroviar va interveni pentru reparații și pe firul II.

 

Vă reamintim că circulația feroviară pe secția CF București – Craiova a fost închisă, în cursul acestei dimineți, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele – Dragănești Olt. De asemenea, facem precizarea că acest eveniment este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

 

Înainte de efectuarea călătoriei, recomandăm publicului călător să solicite informaţii despre modificările înregistrateîn traficul feroviar pe relația București – Craiova și retur, în această perioadă, la numărul de telefon 021/9521 (INFO CFR).

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content