17 ianuarie 2016 – Circulatie feroviara conditii de iarna

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL MASS-MEDIA                                                                                             Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

 

 

 

Comunicat de presă

 

CFR SA intervine cu utileje pentru deszăpezide pe 3 segmente feroviare din sud-estul țării

 

Bucureşti, 17 ianuarie 2016

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul că traficul feroviar pe întrega rețea de cale ferată este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile.

Pe tot parcursul zilei se vor face verificări permanente la infrastructura și la echipamentele feroviare pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele de cale ferată București – Lehliu, Urziceni – Slobozia și Videle – Giurgiu deja se intervine cu pluguri pentru deszăpezire. În cursul nopții, din cauza viscolului a fost înregistrat un deranjament tehnic la linia de contact între stațiile Pasărea și Brănești, lucrările de remediere fiind finalizate în jurul orei 7.00.

Pentru a asigura continuitate în graficul de circulație și pentru a permite intervenția cu utilaje pentru deszăpezire, CFR SA a solicitat operatorului național de transport feroviar de călători anularea a 12 trenuri care circulau pe magistrala București – Constanța și a 2 trenuri de pe relația Constanța – Buzău, pasagerii urmând să fie preluați de alte garnituri înscrise în grafic pe segmentele respective.

CFR SA menţine legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, circulaţia trenurilor să fie asigurată pe toate magistralele feroviare. De asemenea, pentru a-şi putea informa din timp călătorii, dacă apar modificări în circulaţia trenurilor înscrise în trafic, operatorii de transport feroviar sunt în permanenţă avizaţi asupra condiţiilor de circulaţie pe secţiile de cale ferată.

Pasagerii sunt rugați, de asemenea, ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la gara din localitatea de plecare despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească. De asemenea, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web sau accesând direct link-ul https://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

Vă reamintim faptul că de sâmbătă, la ora 20.00, Capitala și unsprezece județe din sudul și estul țării au intrat sub incidența unui cod portocaliu de viscol și ninsori. Vântul va fi năprasnic și va atinge la rafală chiar și 80 de kilometri pe oră.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

……………………………………………………………………………………………..…………….…………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content