17 ianuarie 2016 – Informații despre circulația trenurilor, ora 19.00

Timp de lectură: 3 minute

SERVICIUL MASS-MEDIA                                                                                     Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

 

 

 

Comunicat de presă

Informații despre circulația trenurilor

 

Bucureşti, 17 ianuarie 2016, ora 19.00

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că trenurile circulă pe toate magistralele feroviare, dar programul de circulație este afectat de condițiile meteo nefavorabile.

 

Călătorii sunt sfătuiți să se intereseze din timp despre modificările care apar în graficul de circulație.

 

Se mențin deschise toate secțiile de cale ferată, însă în zonele afectate de viscol și ninsori se va reduce numărul de trenuri care circulă doar pe intervale mici de stații, călătorii fiind preluați de trenurile rămase în circulație. Prin această măsură se facilitează accesul mijloacelor de deszăpezire, pentru a menține sectia feroviara in conditii de circulație.

 

Menționăm faptul că desi au fost anulate mai multe trenuri  între  București – Constanța (și retur),  circulația feroviara nu a fost închisă, fiind  redus doar numărul  acestora pe sectie cu asigurarea conditiilor de oprire  în stațiile intermediare, iar călătorii au fost preluați de aceste trenuri rămase în circulație.

 

Pe mai multe tronsoane feroviare a fost redus numărul de trenuri din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar se asigură continuitate în graficul de circulație. Situația actualizată se poate accesa la linkul https://mt.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/stare-infrastructurii/feroviar.

 

Plugurile de zăpadă acționează permanent pe sectoarele București – Lehliu, Urziceni – Slobozia și Videle – Giurgiu, iar personalul feroviar este mobilizat pentru curatarea si mentinerea functionarii aparatelor de cale la intrarea și ieșirea din gări.

 

Din cauza depunerilor masive de zăpadă pe elementele liniei de contact, echipele de intervenții au acționat timp de mai bine de 3 ore în zona Complexului Feroviar București pentru remedierea unor deranjamente la sistemul de alimentare cu energie electrică pe segmentele Chiajna – București Nord, Chitila – Bucrești Nord, București Nord – Băneasa și liniilor de contact din Gara de Nord, aferente peroanele 5-14.

 

Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web https://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-webb din gările București Nord, Brașov, Craiova și Timișoara care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, precum și programul trenul meu https://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren care oferă informații în timp real cu privire la localizarea trenurilor înscrise în circulație.

 

În funcție de evoluția vremii, CFR SA va analiza și va lua măsuri de restricționare a circulației trenurilor de călători și de marfă pe segmentele unde condițiile meteo pot crea probleme în trafic, astfel încât să evităm blocarea acestora pe secțiile de cale ferată.

 

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

……………………………………………………………………………………..…………….…………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content