17 ianuarie 2017 – Magistralele feroviare deschise. Circulatie feroviara adaptata la conditiile meteo.

Timp de lectură: 3 minute

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/18/17.01.2017

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Circulaţie feroviară adaptata la condiţii meteo nefavorabile

 

Bucureşti, 17 ianuarie 2017

CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, menţine deschise toate secţiile de cale ferată, însă circulația feroviară este adaptată la condiţiile meteo nevavorabile, la această oră fiind înregistrate temperaturi la nivelul şinei cuprinse între -13 şi 0 grade C, în anumite judeţe din sudul și sud-estul țării fiind semnalate şi intensificări ale vântului sau ninsori.

 

În jumătatea de sud a ţării, pe următoarele 4 intervale de staţii este necesară înscrierea în circulaţie doar a trenurilor tractate cu locomotive Diesel:

– Urziceni – Slobozia

– Medgidia-Tulcea

– Ciulnița – Călărași

– Constanța-Mangalia

 

Toate aceste măsuri sunt necesare din considerente de siguranţă şi pentru continuitate în traficul feroviar pe întreaga reţea.

 

La nivelul celor 8 regionale feroviare se acţionează în continuare în regim de permanență.

 

CFR SA menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

 

Recomandări:

Călătorii sunt rugaţi să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate:

CFR Călători (operator național)

https://www.cfrcalatori.ro/

SC Regiotrans SRL Brasov (operator privat)

https://www.regiotrans.ro/anunturi/

SC Interregional SRL (operator privat)

https://www.viaterraspedition.ro/

SC Transferoviar Calatori SRL (operator privat)

https://www.transferoviarcalatori.ro/

SC Softrans SRL (operator privat)

https://www.softrans.ro/

 

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie puteţi afla de pe site-ul www.cfr.ro– domeniul Trenul meu (https://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren)

Trebuie doar să introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi astfel date în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire la destinaţie.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Contact

Şef Serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:oana.branzan@cfr.ro

 

Contact cid:image004.jpg@01D1D39C.CBB87F40CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/317.74.38

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks

www.cfr.ro 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content