17 martie 2021 – Personalul feroviar intervine pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/140/17.03.2021

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Personalul feroviar intervine pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată

 

 

Bucureşti, 17 martie 2021

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, traficul feroviar, la această oră, este oprit temporar pe relația Malnaș Băi – Bicsadu Oltului – Băile Tușnad – Tușnad Sat, din cauza mai multor copaci prăbușiți pe calea ferată.

 

SRCF Brașov acționează încă din cursul nopții cu personal specializat pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și cu două drezine pantograf pentru remedierea defecțiunilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact. Până la finalizarea intervențiilor, 4 trenuri de călători staționează temporar în gările Tușnad Sat, Bicsadu Oltului și Malnaș Băi.

 

Trenuri staționate în gările Tușnad Sat, Bicsadu Oltului și Malnaș Băi:

IR 1641 București Nord – Baia Mare

IR 1642 Baia Mare – București Nord

R 4501 Brașov – Gheorghieni

R 4505 Brașov – Siculeni

 

Menţionăm faptul că personalul feroviar de specialitate al SRCF Brașov a intervenit încă din cursul nopții pentru îndepărtarea și tăierea copacilor prăbușiți pe calea ferată, iar cu drezinele pantograf se intervine în continuare pentru înlocuirea firului de contact rupt şi a componentelor avariate, astfel încât reluarea circulaţiei să se reia în condiţii de siguranţă.

 

De asemenea, vă informăm că și în vestul țării, din cauza vremii nefavorabile, mai mulți copaci au căzut pe calea ferată, între stațiile Bănița și Merișor, unde la această oră trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel, măsură menținută până la remedierea deranjamentelor înregistrate la linia de contact și înlocuirea componentelor avariate de copacii prăbușiți.

 

Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon 021/9521 – Informaţii CFR – iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Constanţa pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web – , unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content