18 aprilie 2019 – Accident feroviar la o trecere la nivel între staţiile Coldău – Beclean pe Someş

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/164/18.04.2019

 

 

 

 

 

Comunicat de presă

 

Accident feroviar la o trecere la nivel între staţiile Coldău – Beclean pe Someş

 

 

 

 

Bucureşti, 18 aprilie 2019

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că traficul feroviar între staţiile Coldău – Beclean pe Someş este blocat la această oră din cauza unui accident între un tir încarcăt cu lemne şi trenul de călători 15850, întregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată de la km23+889, dotată cu semnale acustice şi luminoase, care funcţionau normal în momentul impactului.

 

Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului, 5 călători din tren au suferit răni uşoare, şoferul tirului a rămas încarcerat în cabină, iar primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii.

 

La faţa locului au ajunsdeja reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţioneazăpentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat, precum şi reprezentanţii ISU şi SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite.

 

În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea tirului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, 2 trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar aflat la faţa locului intervine operativ în zona feroviară şi acorda tot sprijinul necesar reprezentanţilor ISU pe parcursul operaţiunilor întreprinse în zona accidentului, astfel încât circulaţia trenurilor pe ruta directă Dej – Beclean pe Someş să fie reluată în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Red: Oana Brânzan

Nume fişier: D:\OANA BRANZAN\My Documents\Lucru\COMUNICATE DE PRESA\COMUNICATE 2019\2019.04.18_comunicat CFR SA_ tir lovit de tren la trecerea la nivel cu calea ferata.doc

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content