18 Mai 2016 Gara Pitesti operationala pentru publicul calator

Timp de lectură: 3 minute

DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Mediaşi Marketing………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/182/18.05.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Gara Piteşti modernizată a fost deschisă publicului călător

 

Bucureşti, 18 mai 2016

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că miercuri, 18 mai 2016, a fost deschisă pentru publicul călător staţia CF Piteşti, gară modernizată la standarde europene în cadrul programului POS-T, cu fonduri europene şi de la bugetul de stat, în valoare totală de 46,7 milioane lei.

 

Cetăţenii oraşului Piteşti beneficiază de serviciile şi facilităţile unei gări moderne, reabilitată din fonduri europene, în proporţie de 85%, şi fonduri de la bugetul de stat, în procent de 15%. Gara Piteşti se aliniază astfel standardelor UE prin siguranţă, servicii publice şi dezvoltarea capacităţii de transport. Creşterea gradului de siguranţă, modernizarea căilor de acces în staţie şi la peroane pentru toate categoriile de public, îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite călătorilor, precum şi creşterea eficienţei activităţii de operare şi de întreţinere reprezintă principalele avantaje oferite de această modernă staţie feroviară.

 

Clădirea gării dispune de 2 săli de aşteptare, 3 case de bilete, dintre care una specială pentru persoanele cu dizabilităţi, sistem modern pentru depozitarea bagajelor, sistem electronic de informare, 5 lifturi şi 6 scări rulante care facilitează accesul rapid la peroane, precum şi 7 spaţii destinate serviciilor comerciale. Din gara Piteşti, pornesc zilnic 47 de trenuri de călători care asigură permanent legătură directă cu Capitala, Craiova, Slatina şi Curtea de Argeş, dar şi legături sezoniere cu oraşele Constanţa, Mangalia, Râmnicu Vâlcea şi Sibiu.

 

De asemenea, prin noua configuraţie gara Piteşti, care beneficiază de o parcare cu 55 de locuri pentru autovehicule şi biciclete, va asigura legătura pietonală între B-dul Republicii şi Cartierul Tudor Vladimirescu.

 

“Staţia Piteşti oferă celor peste 17.000 de călători, care circulă lunar cu trenul, servicii de calitate într-un spaţiu modern de 3.462mp, adaptat cerinţelor actuale. Prin utilizarea fondurilor nerambursabile am reuşit să transformăm vechea gară într-o staţie feroviară europeană nu doar prin design, condiţii şi servicii de calitate, dar şi prin asigurarea unui trafic de circulaţie care facilitează legătura între Piteşti – Capitala, şi retur, din 2 în 2 ore, în intervalul de timp 11.00-22.00”, a declarat Marius CHIPER, director general CFR SA.

 

Obiectivul prioritar al CFR SA pentru noul exerciţiu bugetar POIM 2014-2020 este continuarea acestui proiect de utilitate public, prin includerea în următorul program de modernizare a încă 47 de staţii de cale ferată. În cadrul programului POS-T au fost finalizate lucrările de modernizare în 13 gări (Piteşti, Slatina, Reşiţa Sud, Bistriţa, Zalău, Giurgiu Oraş, Călăraşi, Slobozia, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamţ, Botoşani, Vaslui, Brăila), la ora actuală în execuţie mai sunt lucrările la staţiile Rm Vâlcea şi Târgu Mureş.

Contact

Şef Serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:oana.branzan@cfr.ro

 

 

Contact CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/317.74.38

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content