19 aprilie 2016 – “Dincolo de calea ferata” se lanseaza la Gara de Nord

Timp de lectură: 2 minute

 

DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Media şi Marketing………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/148/19.04.2016

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Singura gară din România transformată în cinematograf pentru

 

 

 

Lansarea filmului „Dincolo de calea ferată” care va avea loc joi, 21 aprilie 2016 în Gara de Nord din Bucureşti

 

 

 

Bucureşti, 19 aprilie 2016

 

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA găzduieşte joi, 21 aprilie 2016, în sala de spectacole a Gării de Nord, premiera celui mai recent film în regia lui Cătălin Mitulescu, DINCOLO DE CALEA FERATĂ.

 

CFR SA a răspuns pozitiv propunerii înaintate de realizatorii filmului şi a acceptat cu plăcere ideea neconvenţională de transformare a Gării de Nord într-un spațiu de promovare culturală. Dincolo de calea ferată (2016) este o comedie romantică cu nuanțe nostalgice, încărcată de muzică levantină, suspans și umor. La eveniment vor fi prezenți regizorul Cătălin Mitulescu, actorii din rolurile principale, Ada Condeescu, Alexandru Potocean și producătorii filmului.

 

Iniţativa se înscrie în calendarul evenimentelor derulate în această perioadă în Gara de Nord şi care sunt dedicate elevilor, publicului călător şi chiar lucrătorilor feroviari, care pe 23 Aprilie sărbătoresc „Ziua Feroviarului”.

 

“Prin promovarea unor astfel de evenimente în mediul feroviar ne arătăm susţinerea pentru iniţiativele culturale româneşti şi realizăm totodată o punere în valoare a spaţiilor publice, representative pentru identitatea şi istoria noastra urbană” a declarat Marius CHIPER, director general al CFR SA.

 

Cariera de regizor a lui Cătălin Mitulescu a debutat cu selecția la Cannes a primelor două scurtmetraje, iar cel de-al treilea, „Trafic”, a fost laureat cu Palme d’Or în 2004. Debutul în lungmetraj, în 2006, a fost de asemenea un succes. Filmul „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” a avut premiera în secțiunea Un certain regard la Cannes, la fel și următorul său film, „Loverboy”.

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content