19 august 2016 – Lucrări de punere în funcţiune a noilor instalaţii de centralizare electronică şi ERTMS aferente proiectului Frontiera – Curtici – Arad – km 614

Timp de lectură: 2 minute

 

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE                                             Tel/Fax:021/ 3117080, CFR 122905

Serviciul Comunicare Mass-Media                    

Nr. 17/2/293/19.08.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Lucrări de punere în funcţiune a noilor instalaţii de centralizare electronică şi ERTMS aferente proiectului Frontiera-Curtici-Arad-km 614

 

Bucureşti 19.08.2016

CFR SA informează că dupa finalizarea perioadei de testare, în perioada 22 – 31 august 2016, pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara, în staţiile CF: Glogovăţ, Şofronea, Arad şi Curtici (precum şi în intervalele dintre staţii) se vor desfăşura lucrări de punere în funcţiune a sistemelor de semnalizare şi telecomunicaţii pentru:

  • instalaţiile de centralizare electronică;
  • instalaţiile automate de la trecerile la nivel cu calea ferată (BAT şi SAT);
  • echipamentele aferente sistemului de centralizare;
  • sistemele de avizare a publicului călător;
  • sistem electronic din Centrul de Management al Traficului(CMT).

 

Aceste lucrări de modernizare au fost prevăzute în cadrul proiectului de Reabilitare a liniei c.f. Frontiera – Curtici – Simeria, parte componenta a Coridorului IV Pan – European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h – Secţiunea: Frontiera – Curtici – Arad – km 614 (Tronsonul 1) şi au fost executate de către – Asocierea ALSTOM -SWIETELSKY – ASTALDI –EUROCONSTRUCT – DAFORA.

 

Punerea în funcţiune  a acestor noi sisteme de semnalizare se face concomitent cu scoaterea din funcţiune a sistemelor  de semnalizare existente, iar din motive de siguranţă, pentru o scurtă perioadă de timp circulaţia trenurilor se va face dupa procedura „Cale liberă”, conform reglementărilor specifice ale CFR. Din aceste motive atenţionăm publicul călător, că în perioada desfăşurării acestor lucrări de punere în fucţiune, trenurile de călători pot înregistra întârzieri de aproximativ 20-30 minute/tren.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. îşi cere scuze pentru disconfortul creat dar işi exprimă în acelaşi timp speranţa că publicul călător va înţelege eforturile susţinute pentru realizarea unei  infrastructuri modernizate şi implicit obţinerea unor servicii de calitate.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administreazăinfrastructura feroviarăpublică– desfăşoarăo activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content