19 iulie 2021 – Circulație în condiții speciale pe intervalul Strehaia – Tâmna

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/422/19.07.2021

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Circulație în condiții speciale pe intervalul Strehaia – Tâmna

 

 

 

Bucureşti, 19 iulie 2021

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că circulația trenurilor pe intervalul Strehaia – Ciochiuța – Tâmna, linie simplă, se desfășoară în condiții speciale, prin cuplarea de locomotive Diesel la fiecare garniturădeoarece linia de contact, care asigură alimentarea cu energie electrică a trenurilor, a fost ruptă în cursul nopții de arborii prăbușiti pe calea ferată, blocând astfel gabaritul de liberă trecere.Tracțiunea Diesel este realizată cu 2 locomotive ale operatorului național CFR Călători.

 

Această măsură este menținută și în următorul interval orar, în care Regionala CF Craiova acționează cu personal specializat și cu drezine pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuității firului de contact și a cablului purtător, ambele rupte de copacii prăbușiți, și efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanță avariată.

 

Menționăm faptul că, personalul feroviar a intervenit la fața locului încă din cursul nopții, pentru tăiere și îndepărtarea copacilor prăbușiți pe calea ferată, urmare unei furtuni care s-a manifestat prin rafale puternice de vânt în partea de sud a țării.

 

Avariile produse la sistemul de alimentare cu energie electrică de arbori prăbuşi au impact direct asupra desfășurării traficului feroviar în condiții normale, întrucât în astfel de situații sunt necesare manevre de cuplare-decuplare a locomotivelor Diesel la fiecare garnitură, pentru a putea tranzita zona afectată și pentru a menține continuitate în graficul de circulație. Astfel, trenurile care au staționat în curșul nopții în gările adiacente, până la finalizarea operațiunilor de tăiere și îndepărtare a copacilor de pe calea ferată și reluarea circulației cu locomotive Diesel, vor ajunge cu întârzieri în stațiile de destinație.

 

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari în perioadele de vreme severă au ca principal scop menținerea continuității traficului și le recomandă să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători, pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content