20 aprilie 2016 – Reactualizarea Studiului de Fezabilitate pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor

Timp de lectură: 2 minute

 

DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE ŞI MASS-MEDIA

Serviciul Mass-Mediaşi Marketing………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

Nr: 17/2/150/20.04.2016

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Bucureşti, 20 aprilie 2016

Marţi, 19 aprilie 2016, la sediul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, a avut loc deschiderea ofertelor pentru lucrarea Reactualizarea Studiu de Fezabilitate pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj – Oradea – Episcopia Bihor.

 

Proiectul de electrificare şi reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor este cuprins în strategia Ministerului Transporturilor şi în Master Planul General de Transport. Reactualizarea studiului de fezabilitate este necesară pentru evaluarea caracteristicilor tehnice şi operaţionale ale liniei existente, analiza mediului socio-economic, instituţional şi juridic şi pentru realizarea scenariilor de dezvoltare.

 

La licitaţia deschisă au depus documentaţie următoarele 5 asocieri/firme româneşti şi străine:

 

  • Egis Romania S.A.,
  • Asocierea SYSTRA S.A. – S.C. IRIMAT CONS S.R.L.,
  • Asocierea S.C. ACCIONA Ingenieria S.A. – S.C. BAICONS IMPEX S.R.L
  • S.C. ABED NEGO COM S.R.L.
  • S.C. CONSIS PROIECT S.R.L.

 

Obiectivul general al proiectului constă în electrificarea şi modernizarea liniilor de cale ferată existente pentru circulaţia cu viteza maximă de 120 km/oră pentru trenurile de călători şi 80 km/h pentru trenurile de marfă, preluarea parţială a traficului dinspre/spre vestul Europei şi realizarea conexiunii cu tronsoanele Coridorului IV pan european de pe teritoriul României.

 

Sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri comunitare, valoarea totală estimată a contractului este de 8.353.831 lei (fără TVA), iar durata de valabilitate va fi de 9 de luni de la data atribuirii.

 

În perioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentele de calificare şi propunerile tehnice şi financiare.

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Contact

Şef Serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:oana.branzan@cfr.ro

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content