11.08.2017 – Precizare CFR SA Peronul de la linia 1 din staţia CF Galaţi

Timp de lectură: 3 minute

Direcţia Comunicare şi Relaţii Externe                                  Tel/Fax:021/ 3117080, CFR 122905

Serviciul Comunicare Mass-Media                    

Nr. 17/2/241/11.08.2017

 

 

Către:

 

Extra News

B1 TV

Știri de Galaţi

Cotidianul

Antena 1/ Antena 3

 

 

 

În atenţia: Reprezentanţilor mass-media

 

Referitor: informaţii cu caracter tendenţios transmise în spaţiul public

 

Referitor la informaţiile publicate în mod tendenţios în articolele cu titlurile: Dorel loveşte din nou! La Galaţi, pentru a urca în tren trebuie să cobori şi pentru a coborî din tren, trebuie să urci; Iată ce se întâmplă când DOREL construieşte peronul unei gări!; Iată ce se întâmplă atunci când îl laşi pe Dorel să construiască peronul unei gări; La noi, ca la nimeni: Cum se urcă în tren la Galaţi, Inginerie pur românească! Călători obligaţi să sară de pe peron pentru a urca în tren în gara din Galaţi; apărute în mass –media, Serviciul Comunicare Mass-Media al CNCF CFR SA face următoarea

 

Precizare

 

Peronul de la linia nr. 1 din staţia Galaţi este construit conform normelor (naţionale şi europene) în vigoare şi este destinat anumitor tipuri de vagoane de călători, pentru care îmbarcarea călătorilor de la un peron cu înălţime mică este dificilă.

În data de 01.08.2017, trenul de calatori Regio 7568 (Galaţi-Mărăşeşti) a fost expediat din staţia CF Galaţi de la linia 1, în loc de linia 3, cum era prevăzut în tabloul de garare al liniilor. Linia 1 este înzestrată cu peron inalt, iar vagoanele din compunerea trenului R 7568 aveau platforma la un nivel mult mai jos decât nivelul peronului, creând disconfort călătorilor la îmbarcarea în tren, în timp ce linia 3 este prevăzută cu peron al cărui nivel era compatibil cu cel al nivelului platformei vagoanelor din compunerea trenului respectiv.

Eroarea a fost produsă de către impiegatul de mişcare dispozitor din staţia CF Galaţi care a introdus garnitura trenului la linia 1 în loc de linia 3.

În prezent Sucursala Regionala CF Galaţi efectuează cercetarea disciplinară pentru această abatere.

Astfel apreciem că autorii, prin publicarea acestor articole fără măcar a solicita CFR SA minime clarificări sau informaţii privind situaţia respectivă, dezinformează în mod neprofesionist opinia publică şi aduc prejudicii de imagine companiei noastre.

În final, ne exprimăm încrederea că, luând la cunoştinţă aceste aspecte, conducerile redacţiilor îşi vor onora obligaţia de a face publică acestă precizare, în condiţiile impuse de deontologia profesională.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Serviciul Comuicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content