21 aprilie 2017 – CFR S.A a desemnat castigatorul licitatiei pe subtronsonul 2c Cap Y Ilteu-Gurasada si tronsonul 3 Gurasada-Simeria

Timp de lectură: 2 minute

Direcţia Comunicare şi Relaţii Externe                                 Tel/Fax:021/ 3117080, CFR 122905

Serviciul Comunicare Mass-Media                    

Nr. 17/2/117/21.04.2017

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

CFR SA a stabilit câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea  subtronsonului 2c: Cap Y Ilteu –

Gurasada si tronsonul 3: Gurasada-Simeria”

 

 

Bucureşti, 21 aprilie  2017

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea “RAILWORKS” formata din ALSTOM TRANSPORT S.A., AKTOR S.A.si ARCADA COMPANY S.A. câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru subtronsonul 2c: Cap Y Ilteu – Gurasada.

Oferta financiară finală a Asocierei “RAILWORKS este de 1.498.976.758,87 lei fără TVA,, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

 

Sursa de finanţare pentru reabilitarea subtronsonului subtronsonului 2c: Cap Y Ilteu – Gurasada si tronsonul 3: Gurasada-Simeria”este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar obiectivul general al proiectului este reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru circulatia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h.

 

Lucrările pentru reabilitarea şi modernizarea subtronsonului  Cap Y Ilteu – Gurasada, linie electrificată dublă, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, vor acoperi:

 – lucrări de terasamente şi consolidări pe o lungime de 22,341 km;

– 15 poduri (din care 2 peste Mureş cu deschidere centrală mai mare de 110 m), 17 podeţe, 1 pasaj superior, 3 pasaje inferioare, 2 tuneluri (în total 837 m) și 1 polată de 340m;

– lucrari de electrificare si energoalimentare (inclusiv substatii de tractiune electrica de la reteaua nationala la 25 kv sau 27,5 kv, precum si sistem de telegestiune SCADA), pe o lungime de 22,341 km;

– lucrari semnalizare (centralizare electronica), 69 macazuri;

– lucrari ERTMS (ETCS nivel 2 + GSMR), inclusiv sistemul RBS (Radio Block Center), pe o distanta de 22,341 km;

– lucrari civile in 4 staţii (inclusiv halte comerciale si halte). 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Serviciul Comunicare Mass-Media

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content