25 iunie 2017 – Circulația feroviara adaptata la conditiile meteo de vreme caniculara

Timp de lectură: 2 minute

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media………………………………………………………..Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Circulația feroviară adaptată la condițiile meteo de vreme caniculară

 

 

Bucureşti, 25 iunie 2016

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că în cursul zilei de astăzi, 25 iunie 2017, viteza de circulaţie a trenurilor va fi redusă în anumite intervale de timp cu 20-30 km/hfaţă de viteza normală de circulaţie, pe secțiile de circulație din BanatOltenia, sud-vestul Transilvaniei şi local în Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi de37 de grade,conform informărilor transmise de ANM.

 

Măsura este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de ătoate administraţiile de cale feratădeoarece, în astfel de perioade, temperatura înregistrată la nivelul șinei poate depăşi 50 de grade C.

 

Astfel, în cursul acestei zilei personalul de întreţinere va efectua revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc., iar în anumite intervalele orare viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se va reduce cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

 

Recomandăm publicului călător ca, în perioada de valabilitate a avertizării meteo pentru temperaturi ridicate, înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre graficul de circulaţie la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, sau la numărul de telefon 021/9521.

 

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie se pot obține și de pe site-ul www.cfr.ro – domeniulTrenul meu (https://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren)

Se va introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată, se va da click pe Informații tren, iar programul va afișainformații despre ce staţie urmează, dacă trenul are sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire la destinaţie.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….…………………………………………….

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Contact

Şef Serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:oana.branzan@cfr.ro

 

Contact: CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/311.70.80

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks

www.cfr.ro

 

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content