26 februarie 2021 – CFR SA: 97,2 milioane de lei pentru prima etapă a programului de modernizare a tronsonului de cale ferată BUCUREȘTI – CRAIOVA

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/102/26.02.2021

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

CFR SA: 97,2 milioane de lei pentru prima etapă a programului demodernizare a tronsonului de cale ferată BUCUREȘTI – CRAIOVA

 

 

 

Bucureşti, 26 februarie 2021

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitaţiile deschise, în valoare totală de 97,2 miloane de lei, pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice necesaremodernizării liniei de cale ferată BUCUREȘTI – CRAIOVA, pentru circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de circulație de 160 km/h, respectiv cu 120 km/h pentru trenurile de marfă.

 

Studiile de fezabilitateși Proiectele Tehnice se vor realiza pe 2 subsecțiuni, și anume: BUCUREȘTI NORD – ROȘIORI NORD (subsecțiunea 1, în lungime de 96 km) și ROȘIORI NORD – CRAIOVA (subsecțiunea 2, în lungime de 110,2 km) și au drept scop identificarea soluțiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferată, atât din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, cât și al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice.

 

Obiectivul generalal celor 2 contracte de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonulBUCUREȘTI – CRAIOVApentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate, precum și îndeplinirea următoarelor obiectivelor specifice:

► creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune;

► creșterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turiști;

creșterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern și internațional;

► îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

 

Valoarea estimată a contractelor este de 45.555.581,25 RONfără TVA, pentru subsecțiunea 1 BUCUREȘTI NORD – ROȘIORI NORD și 51.724.566 RON, fără TVA, pentru subsecțiunea 2 ROȘIORI NORD – CRAIOVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iarrestul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat. Durata contractulelor este de 23 de luni.

Anunţurile de participare la procedurile licitaţiilor deschise şi documentaţiiile de atribuire sunt disponibile înSistemul Electronic al Achizitiilor Publice(SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.Termenul limită pentru primirea ofertelor este 05.04.2021.

 

 

 

 

 

 

 

Şef Serviciu

Oana BRÂNZAN

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content