27 ianuarie 2021 – Circulație feroviară în condiții normale în sudul țării

Timp de lectură: 2 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/38/27.01.2021

 

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Circulație feroviară în condiții normale în sudul țării

 

 

 

Bucureşti, 27 ianuarie 2021

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că circulația feroviară se va relua în condiții normale de iarnă în partea de sud-est a țării, trenurile înscrise pe relațiile București – Constanța și Ciulnița – Călărași vor circula, începând cu ora 13.00, cu locomotive electrice.

 

Traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme în circulație, la această oră se menține măsura ca trenurile înscrise în circulație să fie tractate în continuare de locomotive Diesel doar pe două tronsoane din sud-estul țării, și anume Țăndărei – Fetești și Constanța – Mangalia, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

 

Menționăm faptul că, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența Atenționării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operațional traficul pe toate magistralele.

 

De asemenea, la nivelul celor 8 regionale feroviare personalul de specialitate al CFR SA menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

 

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop menținerea continuității traficului feroviar și le recomandă să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

 

 

 

Șef Serviciu

Oana Brânzan

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content