27 iulie 2023 – DREPT LA REPLICĂ CLUB FEROVIAR

Timp de lectură: 3 minute

Serviciul Comunicare Mass-Media Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/639/27.07.2023

Către:

Publicația CLUB FEROVIAR

În atenţia:

Domnului Doru CIREAȘĂ – redactor

doru.cireasa@clubferoviar.ro

Stimate domnule Doru CIREAȘĂ,

Întrucât articolul ’’Consecințele abuzurilor lui Ion Simu-Alexandru. Organigrama CFR București modificată, salariile nedreptățiților plătite din bani publici’’, (publicat sub semnătura dumneavoastră, în data de 25.07.2023) conține atacuri nefundamentate la adresa Directorului General al CFR SA, transmitem următorul

DREPT LA REPLICĂ:

Afirmațiile din cuprinsul respectivului articol, conform cărora ’’ Adunarea Generală a Acționarilor CFR SA a aprobat modificarea organigramei Regionalei București pentru a fi pusă în aplicare o decizie a Justiției, după concedierea abuzivă de anul trecut a lui Liviu Dorel Radu, fost director adjunct pe sectorul economic al Regionalei București……..Organigrama CFR București, instrumentul perfect de a scăpa de nedoriți Directorul Economic al Regionalei București, Liviu Dorel Radu, a fost dat afară în luna mai a anului trecut. Radu deținea funcția de director adjunct al sectorului economic care însă a fost desființat și reînființat cu alt nume, cel mai probabil pentru a scăpa de acesta.’’ sunt eronate.

Menționăm faptul că, modificarea organizatorică la care faceți referire, s-a efectuat respectând un cadru unitar și a fost valabilă pentru toate cele 8 Sucursalele Regionale CF, nu numai pentru Sucursala Regională CF București. De asemenea, este important de precizat faptul că, modificarea organigramei cadru de Sucursală Regională CF, a fost aprobată de CA și AGA, iar punerea acesteia în aplicare s-a realizat prin Directorii Sucursalelor Regionale CF, conform reglementărilor interne ale CFR SA.

În consecință este vorba despre modificări organizatorice la nivelul tuturor Sucursalelor Regionale CF (8), care au condus la desființarea unor posturi, printre care și cele de Director Adjunct Economic, inclusiv al postului de Director Adjunct Economic ocupat de domnul Radu Liviu Dorel.

Ținând cont de noua organizare, având în vedere și desființarea postului de Director Adjunct Economic din cadrul Sucursalei Regionala CF București, Directorul Sucursalei, în baza competențelor, i-a adus la cunoștință domnului Radu Liviu Dorel lista locurilor de muncă compatibile cu pregatirea profesională, disponibile, precum și faptul că, în conformitate cu prevederile art. 64(3) din legea nr. 53/2003-Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, salariatul poate să iși manifeste, în scris, consimțământul cu privire la un nou loc de muncă din lista locurilor de muncă, Prin urmare, menționăm faptul că nu este vorba despre concedierea abuzivă a domnului Radu Liviu Dorel, cum afirmați în articol.

De asemenea, este important de precizat faptul că, aceste modificări organizatorice au fost efectuate în scopul îmbunătățirii activității desfășurate la nivelul Sucursalelor Regionale CF, rezultând optimizarea circuitelor decizionale, informaționale și de execuție.

Din aceste considerente, CNCF CFR SA își menține punctul de vedere privind eficiența măsurilor organizatorice adoptate, însă, având în vedere caracterul definitiv al Sentinței Civile nr. 6643/24.10.2022, pronunțată de Tribunalul București în Dosarul nr. 18693/3/2022, deși nu este în concordanță cu politica Companiei, a fost pusă în aplicare prin Hotărârea AGA nr. 24/25.07.2023.

Considerăm astfel că articolul dumneavoastră are un singur scop, și anume de a denigra și prejudicia imaginea Companiei CNCF CFR SA și a Directorului General.

În consecință, pentru informarea corectă opiniei publice, vă solicităm publicarea acestui DREPT LA REPLICĂ, în integralitate, pe aceeași pagină cu articolul incriminator.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA– companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Serviciul Comunicare Mass-Media

Vă rugăm activați JavaScript în browser pentru a utiliza toate funcționalitățile acestui site web apoi reîncărcați pagina.
Skip to content